AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

35 haftada neler oluyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

35 haftada neler oluyor?​

35 haftalık bebek, akciğerleri hariç temel gelişiminin çoğunu tamamlamıştır. Ayrıca vücut fonksiyonları artık büyük ölçüde çalışır durumdadır. Eğer bir sürpriz olmazsa, bebeğinizin doğmasına yaklaşık olarak 5 hafta kalmıştır. 35 haftalık bebeğin gelişimi bu hafta içerisinde de hızlı bir şekilde devam eder.

Hamileliğin 9 ayında nelere dikkat edilmeli?​

Hamileliğin 9 ayında nelere dikkat edilmeli?
Hamileliğin Son Ayında Dikkat Edilecek 7 Önemli Kural
- 1- Çok yorulmamak gerekir.
- 2- Hamileliğin 9. ayından doğuma kadar her hafta doktora gidilmelidir.
- 3- Çok sıcak banyo yapılmamalıdır.
- 4- Ağır egzersizler yapılmamalıdır.
- 5- Kanama yaşanırsa vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerekir.

Bebeğin doğum kanalına girdiği nasıl anlaşılır?​

Bebek kanala doğru indiğinde karnınızın üst kısmında bir boşluk hissi meydana gelmektedir. Aşağıya doğru inişin gerçekleşmesiyle, akciğerlerinizdeki basınç azalacak ve daha kolay nefes alıp vermeye başlanacaktır. Vajinal akıntı miktarında artış gözlemlenebilmektedir. Mide yanması şikayetinde azalma görülmektedir.

Hamilelikte zararlı şeyler nelerdir?​

Hamilelikte zararlı şeyler nelerdir?
Sigara.
Anne karnında bebek hareket etmezse ne yapılmalı?​
Yine hareket etmezse, bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Bu durumda bebeğin sıkıntıda olup, olmadığına dair NST, ultrason, biyofizik profil, doppler gibi diğer testler yapılacaktır.

Gebelikte uzanmak bebeğe zarar verir mi?​

Gebelikte uzanmak bebeğe zarar verir mi?
Tabii ki hayır. İstediği fiziksel aktiviteyi yapsın. Eğer sağlıklı bebek ise onu yerinden oynatmak mümkün değil. O yüzden özet olarak günlük fiziksel aktiviteler, günlük hayat günlük, yaşam erken doğuma veya bebeğin düşmesine neden olmaz.
 
35 haftalık bir bebeğin akciğerleri hariç temel gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı biliniyor. Bebeğinizin doğmasına yaklaşık 5 hafta kaldığı belirtiliyor ve gelişiminin hızlı bir şekilde devam ettiği ifade ediliyor. Bu dönemde bebeğinizin vücut fonksiyonlarının büyük ölçüde çalışır durumda olduğu da vurgulanmış.

Hamileliğin 9 ayında dikkat edilmesi gereken önemli noktaları içeren bir liste verilmiş. Çok yorulmamaya, doktora rutin kontrollere gitmeye, sıcak banyo yapmamaya, ağır egzersizlerden kaçınmaya ve kanama durumunda hemen doktora başvurmaya özen gösterilmesi gerektiği ifade edilmiş.

Bebeğin doğum kanalına indiğinin nasıl anlaşılacağı konusunda bilgiler verilmiş. Bu durumda karnın üst kısmında boşluk hissi, nefes alıp vermeyi kolaylaştıran bir değişiklik, vajinal akıntıda artış ve mide yanması şikayetinde azalma gibi belirtilerin gözlemlenebileceği belirtilmiş.

Hamilelikte zararlı şeylerden birisi olan sigaranın vurgulanmış olduğu görülüyor. Sigara kullanımının anne ve bebeğin sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.

Anne karnındaki bebekte hareket azalması durumunda bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği önerilmiş. Bu durumda bebeğin sağlık durumu hakkında çeşitli testlerin yapılacağı belirtilmiş.

Gebelikte uzanmanın bebeğe zarar vermediği ifade edilmiş. Sağlıklı bir bebek için anne adayının fiziksel aktivitelerini sürdürmesinin bir sakıncası olmadığı belirtilmiş. Günlük fiziksel aktivitelerin, hamilelikte bebeğin sağlığını olumsuz etkilemeyeceği vurgulanmış.
 
Geri
Üst