Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

3294 sayili Kanun kimleri kapsiyor?

Editör

Yeni Üye

3294 sayılı Kanun kimleri kapsıyor?​

3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için yapılan nakdi yardımdır. Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılmaktadır.

3294 sosyal yardim alanlarin istihdami nedir?​

3294 sosyal yardim alanlarin istihdami nedir?
Uzun zaman önce çıkmış yeni uygulanan teşvik türü 3294 sayılı kanun ile “sosyal yardım alanların istihdamı halinde uygulanan teşvik” yürürlüğe konmuştur. Bu teşvik kapsamında istihdam edilen personelin işveren SGK prim tutarının tamamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenmesi öngörülmüştür.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü hangi kanuna tabi?​

MADDE 13. – Daire başkanları, Başbakan veya görevlendireceği Bakan tarafından atanır. 23.4.1981 tarihli ve 2451 sayılı Kanun hükümleri dışında kalan diğer personelin atamaları Genel Müdür tarafından yapılır. Genel Müdürlük personeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbidir.

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı teşvik Kanunu Nedir?​

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı teşvik Kanunu Nedir?
Bu Kanunun amacı; fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlar ile gerektiğinde her ne surette olursa olsun Türkiye’ye kabul edilmiş veya gelmiş olan kişilere yardım etmek, sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, sosyal yardımlaşma ve …

3294 ve 2022 sayılı Kanun nedir?​

Madde 1 -Bu Kanunun amacı; fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlar ile gerektiğinde her ne suretle olursa olsun Türkiye’ye kabul edilmiş veya gelmiş olan kişilere yardım etmek, sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, sosyal …

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ne iş yapar?​

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ne iş yapar?
Devletimizin en önemli sosyal yardım ve himaye kuruluşu olan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü; gerek yurt çapında sürdürdüğü yardım faaliyetleri ile sosyal güvencesi olmayan yoksul, kimsesiz, muhtaç ve düşkün vatandaşlarımıza gerekse istihdam odaklı mesleki eğitim ve proje destekleri ile işsiz, eğitimsiz …

SYDV hangi kuruma bağlıdır?​

SYD Vakıfları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının idari yapılanması içerisinde yer almamakta olup denetimleri Vakıflar Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.

3294 sayılı kanun, ihtiyaç sahibi olan annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için yapılan nakdi yardımı kapsamaktadır. Bu yardımlar her ay için hesaplanıp 2 ayda bir ödenmektedir.

Ayrıca, 3294 sayılı kanun kapsamında sosyal yardım alanların istihdamı halinde uygulanan bir teşvik mevcuttur. Bu teşvikle istihdam edilen personelin işveren SGK prim tutarının tamamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenmektedir.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabidir ve bu kanun dışında kalan personelin atamaları Genel Müdür tarafından yapılmaktadır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu (3294 sayılı Kanun), fakirlik ve muhtaçlık içinde olan vatandaşlara ve Türkiye'ye kabul edilen kişilere yardım etmeyi amaçlamaktadır. Bu kanunla gelir dağılımının adil şekilde gerçekleşmesi ve sosyal yardımlaşmanın güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Özetle, 3294 sayılı Kanun ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik nakdi yardımları, sosyal yardım alanların istihdam teşviklerini ve sosyal yardımlaşmayı teşvik etmeyi amaçlayan hükümleri içermektedir.

Geri