AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

32 bit ve 64 bit islemciler arasinda ne tur farkliliklar vardir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

32 bit ve 64 bit işlemciler arasında ne tür farklılıklar vardır?​

Bilgisayar mimarinizin 32-bit veya 64-bit olması, işlemcinize göre belirlenir. 64-bit işlemciler 32-bit’e göre daha fazla bilgiyi tutup işleyebildiklerinden, daha güçlüdürler. 32-bit, 2^32 olası adrese sahipken 64-bit, 2^64 adrese sahiptir.

x86 ve x64 işlemci türleri arasındaki fark nedir?​

x86’ya benzer olarak x64 de komut seti mimarilerinin bir parçasıdır. Ancak x64, 64 bit tabanlı işlemci ve işletim sistemini tanımlamak için kullanılır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi x86 komut seti, 8086 mikro işlemcisi için geliştiriliyordu.
32 bit bir işletim sistemi bir işlem için teoride ne kadar bellek Adresleyebilir?
Windows 32 bit mimaride, herhangi bir programın adres alanı uygulama (kullanıcı modu belleği) ile işletim sistemi (sistem veya çekirdek bellek) arasında paylaşılır. 32 bit bir işlem için adreslenebilir bellek miktarı 4 GB’dir.

Windowsun kaç bit olduğunu nasıl anlarız?​

Windows bilgisayarın kaç bit olduğuna nasıl bakılır?
- Adım #1: Dosya Gezgini’ni açın.
- Adım #2: Bu Bilgisayar üzerinde sağa tıklayın ve Özellikler seçeneğine tıklayın.
- Adım #3: Sistem Türü satırını bulun.
- Adım #4: Burada yazan bit sayısı, bilgisayarınızın işlemcisinin kaç bit olduğunu gösterir.
- Adım #5: İşlem tamam.

x86 ve X64 ne demek?​

Windows x86 bir kurulum paketidir. Bütün 32 bit işlemci mimarileri adına geliştirilmiş sürümler anlamına gelir. Tabii pek çok kişi neden 32 bit x32 olarak yazılmıyor merak etmektedir. Daha yüksek kapasiteye sahip olan bilgisayarlar 64 bit iken, daha düşük kapasiteye sahip bilgisayarlar 32-bit olarak bilinmektedir.
X64 mü x86 mi nasıl anlarım?
Windows ve R tuşlarına aynı anda basın. Sistem türü karşısında x64-based PC yazıyorsa bilgisayarınız 64 bit Windows yüklü demektir. Bu alanda x86 yazıyorsa bilgisayarınızda 32 bit Windows yüklü demektir.

Windows 10 Mimari Her ikisi nedir?​

Mimari: Her ikisi seçeneği bir bilgisayara hem 32 bit hem 64 bit windows kurulacak anlamına gelmiyor. Bu sadece oluşturulacak medya hangi sistemleri destekleyecek bunu belirliyor. Her ikisi seçimi ile USB oluşturursan kurulum sırasında otomatik olarak hedef donanıma göre 32 bit veya 64 bit yükleme yapılacaktır.

Geri