AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

32 1 ceza maddesi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.190
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

32 1 ceza maddesi nedir?​

32/1 trafik cezası Araçlar üzerinde mevzuata uygun şekilde yapılan her türlü değişikliği otuz gün içinde araç tescil belgesine işletmemek, yasaktır.

Şahsa yazılan trafik cezası nereye ödenir?​

Tüm banka şubeleri, trafik ceza ödemelerini kabul ediyor. Kişiler bankalara giderek, kendilerine ait olan trafik cezalarını kısa süre içinde nakit olarak ödeyebilir. Vergi daireleri ve PTT kurumları, ceza ödenebilecek diğer kurumlardır.
47 1 D madde trafik cezası nedir?​
Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak, 47/1-d trafik cezası 108 tl idari trafik para cezası ile cezalandırılmaktadır. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ktk 47/1d maddesine 24 lira zam yapılarak 132 lira olmuştur.

TCK 32 2 maddesi nedir?​

TCK 32 2 maddesi nedir?
Ceza Ehliyeti Eksik Olanlar (TCK m.32/2): Suç teşkil eden bir fiil işleyen kişinin “algılama” ve “irade” yeteneklerinde azalma olması halinde cezai ehliyetinin eksik olduğu kabul edilir. Cezai ehliyeti eksik olanlar hakkında ceza indirimi uygulanır veya hükmedilen hapis cezası güvenlik tedbirine çevrilir.

32 3 trafik cezası nedir?​

32 3 trafik cezası nedir?
Mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte olması, 32/3 trafik cezası 1002 tl idari trafik para cezası ile cezalandırılmaktadır.

Sürücü belgesine yazilan ceza nasıl ödenir?​

Kesilen cezanın ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de trafik cezası bedelini ödeyebilirsiniz.

Trafik cezasını başkası ödeyebilir mi?​

Banka, PTT ve Vergi Dairesinden Trafik Cezası Ödeme Manuel yöntemler olarak gruplandırabileceğimiz bu üç ödeme şeklinde bir kuruma gidip, TC kimlik numarası ile cezanızı ödeyebilirsiniz. Bu şekilde başka biri, sizin yerinize de trafik cezasını ödeyebilir.
47 1 D asli kusur mu?​
47/1d kusur oranı “trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek” olarak bilenen Karayolları Trafik Kanunun 47. Maddesi 1. Fıkrası ‘d’ bendinde belirtilen ihlalin yapılması sonucu trafik kazasının meydana gelmesine sebep olmak demektir. 47 1d tali kusur sayılmaktadır.

47.1 d trafik cezası nedir?​

47.1 d trafik cezası nedir?
47/1-d trafik cezası, trafik güvenliğini tehlikeye atmak anlamına gelen trafik ceza maddesidir. Günümüzde birçok insan trafik güvenliğini tehlikeye atan uygunsuz hareketler yapmaktadır. 47/1-D Trafik Cezası Ne Kadardır? 47/1-d trafik cezası 2020 yılında yapılan zam ile birlikte 132 TL olarak belirlenmiştir.
 
TCK 32/1 maddesi, araçlarda mevzuata uygun şekilde yapılan değişikliklerin araç tescil belgesine işlenmesinin 30 gün içinde yapılması gerektiğini belirtmektedir. Eğer bu süreç ihmal edilirse cezai işlem uygulanabilir.

TCK 32/2 maddesi ise ceza ehliyetinin eksik olduğu durumları düzenler. "Algılama" ve "irade" yeteneklerinde azalma olan kişilerin cezai ehliyetlerinin eksik olduğu kabul edilir. Bu durumda ceza indirimi uygulanabilir veya hapis cezası güvenlik tedbirine çevrilebilir.

32/3 trafik cezası mevzuata uygun olarak yapılmayan teknik değişikliklerin çevrede gürültü kirliliğine sebep olacak şekilde olması durumunda uygulanır. Bu durumda 1002 TL idari trafik para cezası uygulanmaktadır.

Ayrıca, trafik cezalarını ödemek için banka şubeleri, vergi daireleri ve PTT gibi kurumlar tercih edilebilir. Ödemenin yapılabilmesi için T.C. kimlik numarası gerekmektedir. Başkası da trafik cezasını ödeyebilir, yeter ki T.C. kimlik numarası ile ödeme yapılsın.

Son olarak, 47/1-d trafik cezası trafik güvenliğini tehlikeye atan davranışlar için uygulanan bir ceza olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu ihlalin 2020 yılındaki tutarı 132 TL olarak belirlenmiştir.
 

Similar threads

Geri
Üst