AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

30 saat derse giren ogretmen destek egitim verebilir mi?

Editör

Yeni Üye

30 saat derse giren öğretmen destek eğitim verebilir mi?​

Sınıf öğretmenleri maaş ve ek ders karşılığı görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.

Destek eğitim Odası ücreti ne kadar?​

Destek eğitim Odası ücreti ne kadar?
Sözleşmeli ek ders ücretleri 23,41 lira, Takviye ek ders ücreti 54,57 lira ve özel eğitim ek ders ücreti de 34,09 lira olacak. Bu zamlı ücretler de Şubat ayından itibaren yatırılmaya başlanacak. İşte 2022 yılı (kadrolu öğretmen-sözleşmeli öğretmen) ek ders güncel ücretleri; (Gündüz) ek ders ücreti 27.29 TL.

Branş öğretmeni kaç saat destek eğitim verebilir?​

Branş öğretmeni kaç saat destek eğitim verebilir?
Branş öğretmeni maaş karşılığı olan 15 ders saatini doldurmuşsa, 6 saat zorunlu ek ders kapsamında Destek Eğitim Odasında görev verilebilir. Ayrıca branş öğretmenlerine 15 saat maaş karşılığı ve 6 saat zorunlu ek dersin üzerine, istemeleri halinde 9 saat daha Destek Eğitim Odasında ek ders görevi verilebilir.

Destek eğitim kac saat verilir?​

Öğrencinin destek eğitim odasında alacağı haftalık ders saati, haftalık toplam ders saatinin %40’ını aşmayacak şekilde planlanır. Örneğin; haftalık 30 ders saati öğrenim gören bir öğrenci için söz konusu plan- lama en fazla 12 ders saati (30×40/100 = 12) olacak şekilde uygulanır.

Destek eğitim planlamaya dahil edilir mi?​

Destek eğitim planlamaya dahil edilir mi?
Destek eğitim odasında eğitim alacak öğrenciler ile eğitim hizmeti sunacak öğretmenlerin hangi gün ve saatlerde destek eğitim odasında olacaklarına ilişkin planlama okul yönetimince yapılır. Öğrencilerin devam takip vb. durumları okul yönetimince sınıf defteri tutulması yoluyla kayıt altına alınır.

IYEP hazırlık planlamaya dahil mi?​

IYEP hazırlık planlamaya dahil mi?
İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) ve evde eğitim kapsamında okutulan dersler hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretlerinin hesabında dikkate alınacak fakat ders dışı eğitim çalışmalarının ise hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin hesabında dikkate alınmayacaktır.
Destek eğitim odasında kaç saat ders alabilir?​

Destek eğitim odasında öğrencilerin alabileceği ders saati, haftalık toplam ders saatinin %40'ını aşmayacak şekilde planlanır. Örneğin, haftalık 30 ders saati olan bir öğrenci için destek eğitim planlaması en fazla 12 ders saati (30x40/100 = 12) olacak şekilde uygulanır. Bu planlama, öğrencinin akademik gereksinimlerine ve destek ihtiyacına göre yapılır ve öğrencinin haftalık ders saatlerinin aşırı yüklenmesi önlenir.

Bu kapsamda, destek eğitim odasında öğrencilere verilecek destek ders saatleri dengeli bir şekilde belirlenir ve öğrencilerin verimli bir şekilde destek alabilmeleri hedeflenir. Bu sayede öğrencilerin akademik başarılarına destek olunurken, aynı zamanda öğrencilerin derslerde motivasyonlarının ve başarılarının artması amaçlanır.

Geri