SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
30 Dakikada Kars Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
500 gram un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su
Hamuru toparlamak ve açmak için yeterince un
İç harcı için;
300 gram yağsız kıyma
2 baş orta boy soğan
1 çay kaşığı silme karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Üzeri için;
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 fiske tuzla yakılmış 1 yemek kaşığı dolu tereyağı
30 Dakikada Kars Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
500 gram unu yoğurma kabımıza alıyoruz. Yumurta, tuz ekleyip kontrollü bir şekilde suyumuzu ekleyerek sertçe bir hamur yoğuruyoruz (Gerekirse un miktarı değişebilir, ilave edilebilir) üzerini nemli bir bezle örterek dinlendiriyoruz.
300 gram yağsız kıymayı bir kaba alıp, soğanlarımızı minik minik doğrayıp ekliyoruz. Baharatları da ilave edip iyice yoğuruyoruz.
Tezgahımıza bol un serperek ikiye böldüğüm bezemi sırayla açıyorum. Çok ince açıp yırtıyorum, bildiğimiz mantı yufkası kalınlığı 2mm gibi. Bıçakla 4 cm e 4 cm gibi enine ve boyuna keserek karelere bölüyorum.
Ortalarına kıyma harcı koyup, kenarlarından büzerek bohça şeklinde kapatıyorum(kapatırken kenarında minik. İr boşluk bırakıyorum ki içine haşlarken su dolsun püf noktası bu) Siz bohça veya örgü hangi şekli verebiliyorsanız öylede olur
Tüm hamura aynı işlemi uyguluyoruz. Geniş bir tencerede kaynattığımız suya 1 yemek kaşığı tuz atıp, hazırladığımız mantıları içine atıp, suyun üzerine çıkana kadar pişiriyoruz.
Kevgir yardımıyla süzüp servis tabağımıza alıyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızarttığımız tereyağını döküp afiyetle yiyoruz. Maydanozla süsleyebilirsiniz.
30 Dakikada Kars Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
500 gram un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su
Hamuru toparlamak ve açmak için yeterince un
İç harcı için;
300 gram yağsız kıyma
2 baş orta boy soğan
1 çay kaşığı silme karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Üzeri için;
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 fiske tuzla yakılmış 1 yemek kaşığı dolu tereyağı
30 Dakikada Kars Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
500 gram unu yoğurma kabımıza alıyoruz. Yumurta, tuz ekleyip kontrollü bir şekilde suyumuzu ekleyerek sertçe bir hamur yoğuruyoruz (Gerekirse un miktarı değişebilir, ilave edilebilir) üzerini nemli bir bezle örterek dinlendiriyoruz.
300 gram yağsız kıymayı bir kaba alıp, soğanlarımızı minik minik doğrayıp ekliyoruz. Baharatları da ilave edip iyice yoğuruyoruz.
Tezgahımıza bol un serperek ikiye böldüğüm bezemi sırayla açıyorum. Çok ince açıp yırtıyorum, bildiğimiz mantı yufkası kalınlığı 2mm gibi. Bıçakla 4 cm e 4 cm gibi enine ve boyuna keserek karelere bölüyorum.
Ortalarına kıyma harcı koyup, kenarlarından büzerek bohça şeklinde kapatıyorum(kapatırken kenarında minik. İr boşluk bırakıyorum ki içine haşlarken su dolsun püf noktası bu) Siz bohça veya örgü hangi şekli verebiliyorsanız öylede olur
Tüm hamura aynı işlemi uyguluyoruz. Geniş bir tencerede kaynattığımız suya 1 yemek kaşığı tuz atıp, hazırladığımız mantıları içine atıp, suyun üzerine çıkana kadar pişiriyoruz.
Kevgir yardımıyla süzüp servis tabağımıza alıyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızarttığımız tereyağını döküp afiyetle yiyoruz. Maydanozla süsleyebilirsiniz.
30 Dakikada Kars Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı