- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
3 yaşındaki çocuğun zeki olduğu nasıl anlaşılır?
Üstün Zekalıların Belirtileri- Genellikle erken yaşta kendiliğinden okumayı öğrenir.
- Çok soru sorar, adeta sorularla çevresindekileri bıktırır.
- Yetişkinlerle vakit geçirmeyi sever.
- Motor becerileri sever.
- dağınıktır ama bu dağınıklık içerisinde bir düzeni vardır.
- Genellikle az uyur.
3 yaşında konuşmuyor hangi doktora gitmeliyim?
Çocuk Doktoru Yavuz Gürer’in cevabı: ( 3 yaşında ve hiç konuşamıyorsa Çocuk Nöroloji bölümüne başvurmanız uygun olur.)
3 yaş zeka testi nerede yapılır?
Rehberlik ve araştırma merkezleri, Bilim ve sanat merkezleri, Zeka testi yapan hastaneler (üniversite ve bazı araştırma hastaneleri), çocuklar için zeka testi yapan mekanlar arasında.Bir çocuğun zeki olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Sorarak ya da deneyim edinerek öğrenmek; öğrenmekten keyif almak. Erken yaşta kelime haznesi gelişimi, uzun cümle kurabilme yeteneği ve dil bilgisi gelişimi göstermesi. Hayal ettikleri olay veya nesneleri betimleyebilme, adeta üç boyutlu hayal gücü sergileme. Sürekli enerjik, neşeli ve hareketli olması.
Doğru besinler ile zeka gelişimi sağlandığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Spor ve çeşitli fiziksel egzersizler ile zeka gelişimi sağlandığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Özellikle erken dönemlerde yapılacak 4 yaş etkinlikleri ve 5 yaş etkinliklerinin zeka becerilerini geliştirdiği kanıtlanmıştır.
Zeka testi kaç yaşında yapılmalı?
Bu testlerden başka pek çok farklı test de mevcuttur. Bu testlerin pek çoğu 2-3 yaş düzeyinden 16 yaşına kadar uygulanabilir. Uygulamada hangi bireye hangi testin yapılacağına ilk görüşme sonrasında psikolog karar verir.
Ne kadar zeki olduğumu nasıl anlarım?
Zeki kimseler hem gerçek dünya ile bağlarını koparmazlar ve hem de hayal dünyası içinde yaşarlar. Ancak düşünceleri ve hayalleri her zaman uçsuz bucaksız olmuştur. Ayrıca son derece inatçı bir kimliğe sahip olan zeki insanlar akıllarına koydukları şeyi imkansıza yakın dahi olsa gerçekleştirmeden durmazlar.Çocuğa zeka testi nerede yaptırabilirim?
Aileler çocuklarına test uygularken devlet hastanelerinin ilgili servislerinde, çocuk ve ergen psikiyatrisi kliniklerinde, psikoterapi merkezleri, zeka testi uygulama merkezleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ilgili testleri uygulayabilirler.
Zeka testi için hangi doktora gidilir?
Iq testi psikiyatri ve psikoloji alanında eğitim almış uzmanlarca yapılır. Bu testi yaptırmak için özel hastane, rehberlik araştırma merkezi, özel muayenehane ve devlet hastanesi gibi pek çok seçenek bulunmaktadır. Zeka testi yapma yetkisi olan uzmanların çalıştığı herhangi bir kuruma gitmek yeterli olmaktadır.Çocuğumun Zihnini açmak için ne yapmalı?
Bebeğin doğumundan itibaren özellikle ilk 6 ay anne sütü alması zekayı geliştiren besin zincirinin başında gelir….BEBEKLERDE ZEKAYI GELİŞTİREN BESİNLER NELERDİR?
- Yumurta.
- Yoğurt.
- Devam maması-sütü
- meyve-sebze püreleri.
- Tahıl ve pirinç bulunan süzme çorbalar.
- Bal.
- Pekmez.
- Reçel.
Çocukların zeka gelişimini destekleyen 10 öneri!
- 1 – Doğumdan önce önleminizi alın.
- 2 – Hamilelik sürecini sağlıklı geçirin.
- 4 – “Genetikte var” demeyin.
- 5 – Doğal besleyin.
- 6 – Mama seçiminde hekiminize danışın.
- 7 – Oyuncak seçimini çocuğunuza bırakın.
- 8 – Çocuğunuzu zekayı körelten objelerden uzak tutun.
Zeka testi ne zaman yapılmalı?
Kaç yaşından itibaren zekâ testi test yaptırmak doğrudur? 2 yaş itibari ile zekâ testi yaptırılabilir. 2 yaş itibari ile yapılması uygun görülen zekâ testleri uygulamalarının, çocuğun dikkat ve uyum sürecine bağlı olarak 3 yaş 6 ay itibari ile daha verimli olacağı düşünülmektedir.
Üstün Zekalılar hangi okula gider?
Üstün zekâlı ve yetenekli çocuklar; 6660 sayılı yasa, ilköğretimde sınıf atlatma, kaynaştırma ve bilim-sanat merkezinden, ortaöğretimde ise Özel TEV İnanç Türkeş Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden yararlanmaktadırlar.1 haftada nasıl zeki olunur?
İşte bir haftalık program:
- PAZARTESİ Akşam yemeğinde yağlı balık yiyin. İşe ya yürüyerek ya bisikletle ya da daha önce kullanmadığınız bir araçla gidin.
- SALI. Sözlükten bilmediğiniz sözcükleri öğrenin. Ve bunları günlük konuşmanızda kullanmaya çalışın.
- ÇARŞAMBA. Yoga, pilates ya da meditasyon derslerine katılın.