Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

3 yasindaki cocugun sekeri kac olmali?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

3 yaşındaki çocuğun şekeri kaç olmalı?​

Çocuklarda bulunması gereken kan şekeri değerleri 70 ile 110 mg/dl arasında olması gerekmektedir.

Çoçuklarda şeker hastalığı tanısı nasıl konur?​

Yapılan kan değeri tetkikleri sonucunda çocukta tokluk kan şekeri 200; açlık kan şekeri düzeyi ise 126 mg/ dL üzerinde bir değerde ise çocuğa şeker hastalığı teşhisi konulur.

Çoçuklarda şeker hastalığına hangi bölüm bakar?​

Çoçuklarda şeker hastalığına hangi bölüm bakar?
Şeker hastalığı tespiti, iç hastalıkları (dahiliye) bölümünde yapılır. Hastanın kan değerleri burada ölçülür ve hasta detaylı tespit ve kontroller için endokrinoloji bölümüne yönlendirilir.

Çoçuklarda şeker hastalığı nasıl geçer?​

Çoçuklarda şeker hastalığı nasıl geçer?
Çocuğunuza Tip 1 diyabet teşhisi konulduysa, tedavileri her zaman insülin terapisi olacaktır. Fakat, bununla beraber, hekim tarafından uygun görülen bir ilaç tedavisine de başlanabilir. Tedavi ile birlikte çocuğun yaşam standartlarına da paralel olarak beslenme değişikliği ve düzenli egzersiz yapılması önerilmektedir.

9 yaşındaki çocuğun şekeri kaç olmalı?​

Çocuklarda şeker tanısı açlık – tokluk veya rastlantısal olarak bakılan kan şekeri düzeyine göre belirlenir. Normal kan şekeri değerleri en az 8 saatlik açlık sonrası 80-100 mg/dL arasında, toklukta (yemekten 2 saat sonra) 140 mg/dl altında olmalıdır.

Çocuklarda neden diyabet olur?​

Çocuklarda ve gençlerde görülen diyabet türü tip 1 diyabet olmaktadır. Genellikle de insülin ve pankreas yetersizliğine doğru evrilmektedir. Çocuklarda görülen şeker genellikle travmalar sonrasında, viral hastalıkların sonrasında, aşılama sonrasında ve bazı ilaçların kullanımlarından sonra meydana gelmektedir.

Çocuklarda şeker hastalığı geçer mı?​

Çocuklarda şeker hastalığı geçer mı?
Çocuklarda şeker hastalığı bir kez oluşunca yaşam boyu sürer. Yani Tip 1 diyabet iyileştirilebilen bir hastalık değildir. Bununla birlikte bu çocukların ihtiyacı olan insülin deri altına enjeksiyonla verilebilir ve bu şekilde normale yakın bir yaşam sürdürebilirler.

Çocuklarda şeker hastalığı kaç yaşında başlar?​

Çocuklarda şeker hastalığı kaç yaşında başlar?
Çocuklarda şeker hastalığı ortalama başlangıç yaşı 8 olarak biliniyor. Son yıllarda küçük çocuklarda diyabet görülme sıklığının arttığına ve diyabet görülme oranının 2-4, 6-8 ve 10-12 yaşlarında olmak üzere üç dönemde sık gözlenmektedir.
 
3 yaşındaki bir çocuğun kan şekeri değeri genellikle 70 ile 110 mg/dl arasında olması gerekmektedir. Çocuklarda şeker hastalığı genellikle tip 1 diyabet olarak adlandırılan bir durumdur. Şeker hastalığının tanısı genellikle kan değerleri tetkikleri ile konulmaktadır. Eğer çocuğun tokluk kan şekeri 200 mg/dL üzerinde veya açlık kan şekeri 126 mg/dL üzerinde çıkarsa, şeker hastalığı teşhisi konulabilir.

Çocuklarda şeker hastalığı tedavisi genellikle insülin terapisi ile başlar. Bunun yanı sıra, uygun görülmesi durumunda ilaç tedavisi de başlanabilir. Tedavinin yanı sıra, beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi ve düzenli egzersiz yapılması da önerilebilir. Şeker hastalığı iç hastalıkları (dahiliye) bölümünde teşhis edilmekte ve detaylı tespit için endokrinoloji bölümüne yönlendirilmektedir.

Çocuklarda şeker hastalığı genellikle yaşam boyu devam eden bir durumdur ve tedavi ile kontrol altına alınabilir. Tip 1 diyabet genellikle yaşam boyu sürer ve insülin tedavisi gerektirir. Çocuklarda şeker hastalığının genellikle 8 yaş civarında başladığı bilinmektedir, ancak son yıllarda daha küçük yaşlarda da görülme sıklığının arttığı belirtilmektedir. Şeker hastalığı genellikle viral enfeksiyonlar, travmalar, aşılama sonrası veya bazı ilaçların kullanımı gibi nedenlerden sonra ortaya çıkabilmektedir.
 
Geri
Üst