AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

3 Renkli Sütlü Tatlı (Çok Kolay)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
3 Renkli Sütlü Tatlı (Çok Kolay) Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;
1 litre süt
1,5 yemek kaşığı dolusu un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
80g bitter çikolata
Meyve peltesi için;
5-6 adet portakal (3 su bardağı çıkmalı)
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker

3 Renkli Sütlü Tatlı (Çok Kolay) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için; sütü, unu, nişastayı ve şekeri bir tencereye alınır ve ocakta pişirmek için karıştırılır.
Kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırılır, göz göz olduğunda yağ ve vanilya eklenir. Yağ eridiğinde ocaktan alınır ve muhallebi ikiye bölünür.
Sıcak muhallebi yarısına bitter çikolata başka yarısına biraz soğuduğunda mavi haşhaş eklenir karıştırılır.
Kuplara evvel çikolatalı muhallebi akabinde üzerlerine haşhaşlı muhallebiler paylaştırılır ve soğutulur.
Bu sırada portakalın suyu sıkılır. Süzgeçten geçirilir (3 su bardağı meyve suyu elde edilir)
Portakal suyu tencereye alınır, üzerine nişasta ve şeker eklenir karıştırılır.
Kıvamı yoğunlaştığında soğumuş olan muhallebilerin üzerlerine paylaştırılır.
2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Farklı meyve ilede yapabilirsiniz (Kivi, çilek gibi) hazır suyunu alarak . Görüntüsünü instagramda bulabilirsiniz.

3 Renkli Sütlü Tatlı (Çok Kolay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst