- Konu Yazar
3 parti satış ne demek?
Üçüncü Parti Lojistik (3PL); Müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü ürün, hizmet ve bilgi akışının, başlangıç noktasından tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik zinciri içerisindeki hareketin etkili ve verimli şekilde planlaması, uygulanması, taşınması, depolanması ve kontrol altında tutulması …3PL hizmeti nedir?
Bir lojistik terimi olan 3PL, bir şirketin ana faaliyet kapsamı dışında kalan lojistik ve tedarik zinciri faaliyetlerinin tamamını veya belirli bir kısmını başka bir şirkete yaptırması olarak açıklanabilir.5 pl nedir?
5PL sağlayıcısı, yenilikçi lojistik çözümler sunar ve optimum bir tedarik zinciri ağı geliştirir. 5PL sağlayıcıları; blockchain, robotik, otomasyon, bluetooth ve Radyo Frekansı Tanımlama (RFID) cihazları gibi teknolojilerin kullanımıyla tedarik zincirinin başından sonuna kadar daha fazla verimlilik ve kazanç elde …
Üçüncü parti şirket ne demek?
Üçüncü parti lojistik, bir şirketin malzeme yönetiminin veya ürün dağıtımının kısmen veya bütünüyle başka bir şirkete verilmesidir. Bu aracı firmalar, kendi yatırımlarına sahip firmalar olduğu gibi, organizasyonlarında birden fazla 2pl firmalarını kullanan firmalar da olabilir.4 parti lojistik ne demek?
Fakat 4PL yani 4.Parti Lojistik şirketleri ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri sunmak için derin bir çalışma zinciri organize ederler. Bu çalışma zinciri içerisinde üretim için tedarik, depolama, antrepo, gümrük işlemleri, taşımacılık faaliyetleri, katma değerli işlemler bulunur.4 taraf lojistik aşamaları nelerdir?
Üçüncü parti uygulama, cihazın üreticisi olmayan bir geliştirici tarafından üretilen uygulama anlamına geliyor. Örneğin sağlık uygulaması cep telefonlarının işletim sisteminde halihazırda bulunuyor. Ancak ek sağlık uygulamaları da marketten indirilebiliyor.
3. Parti Yazılım, işletim sistemi ve diğer geliştirme platformunu sağlayan asıl şirketin haricinde bir kişi veya firma tarafından geliştirilip satılan veya dağıtılan yazılım parçacığıdır.
4 PL ne demek?
4PL lojistik işletmenize her aşamada kesintisiz ve standart tedarik zinciri yönetimi sunar. Bu standardizasyon; paketleme, iade lojistiği, etiketleme, stok ve kalite kontrol gibi katma değerleri kapsar.