- Konu Yazar
3 Mbps kaç Mb?
Kilopatİndirme (Download) (Ortalama) | Yükleme (Upload) (Ortalama) | Saniyede yapılan veri alımı/verimi (Ortalama)
3 MBPS | 3 MBPS | 384 KB
5 MBPS | 5 MBPS | 640 KB
10 MBPS | 10 MBPS | 1.28 MB
20 MBPS | 20 MBPS | 2.56 MB
5 Mbps ne demek?
5 mbps hızı sana ortalama 500-600 kb/s indirme imkanın verir diye düşünüyorum. Yani örneğin 1 GB’lık bir dosyayı 1 saniyede 500 kb şeklinde indirebilirsin. 1 GB 1024 MB olduğuna göre onu da hesapla artık, benim matematiğim pek iyi değil. 5 mbps hız günlük işlerin için gayet idealdir.1 Mbps kaç mb?
1 Mbps kaç mb?Mbps bir saniyede indirilen Megabit sayısıdır. Birbirine çok benzeyen Megabyte (MB) ve Megabit (Mb) birimleri ise kesinlikle aynı değildir ve kullanıcılarda çoğunlukla yanlış beklentilere yol açabilir.1 Mbps hız ile saniyede 1 Megabit veri indirebilirsiniz. Bu da ancak 128 Kilobyte (KB) veri demektir.
4 megabit internet hızı nasıl?
Ancak şimdi yapacağımız hesapları sabit 4 Mbps hız alıyormuşsunuz gibi yazacağız. 4 Mbps hızda 870 MB’lık dosyanın inmesi yaklaşık 30 dakika sürüyor. Bu da yaklaşık olarak 1 saatlik 720p bir YouTube videosuna denk geliyor. 1080p izlemek istiyorsanız 1.620 MB’a denk geliyor bu da yaklaşık 56 dakika sürüyor.6 Mbps ne kadar hızlı?
600-700 kilobayt ile indirme yapar.1 Mb kaç Mbps?
1 Mb kaç Mbps?Başka bir şekilde ifade edersek: 1 Megebyte = 8 Megabit olur. Mbps ile ifade edilen indirme hızlarında saniyede inen Megabit’i 8’e bölerek saniyede kaç Megabyte indirilebildiğini buluruz. ( Kolay bölme yapabilmek için Megabyte’ı Kilobyte’a çevirmeyi seçebilirsiniz. 1 Megabyte = 1024 Kilobyte olarak da yazılabilir.)
Netflix üzerinden açıklama gerekirse, Netflix’te HD video izlemek saat başına 3 GB’a kadar tüketim sağlayabiliyor. 4 Mbps hızda 3 GB demek 1 saat 47 dakika indirme süresi anlamına geliyor.