3 Katlı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
3 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
3 Katlı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkaları ortalarına ve üstüne sostan bollllcaa dökmek suretiyle üst üste koyun.
Önce dörde, daha sonra da her bir parçayı tekrar dörde bölün.
Toplamda 16 adet börek elde ediyoruz (Yufkalarınız büyükse 5 modüle da bölebilirsiniz)
İç gerecini koyarak yufkaları sarın.
Üzerine yumurta sarısını sürerek 200 derecede kızarana kadar pişirin
3 Katlı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
3 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
3 Katlı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkaları ortalarına ve üstüne sostan bollllcaa dökmek suretiyle üst üste koyun.
Önce dörde, daha sonra da her bir parçayı tekrar dörde bölün.
Toplamda 16 adet börek elde ediyoruz (Yufkalarınız büyükse 5 modüle da bölebilirsiniz)
İç gerecini koyarak yufkaları sarın.
Üzerine yumurta sarısını sürerek 200 derecede kızarana kadar pişirin
3 Katlı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı