AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

3 Kaşık Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
3 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Kek için;
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
Krem şanti için:
Ben krem şantiye kendim hazırladığım için bunu tatlıyı yapmadan 2 saat evvel hazırlayıp en az 2 saat kadar buzdolabında beklettim.
3 yumurta beyazı
1 çimdik tuz
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su

3 Kaşık Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Krem şantierin bir kaba yumurta beyazlarını ve tuzu koyup mikserle ile bembeyaz köpük olana kadar 3 dk kadar çırpalım ve sonra yavaş yavaş pudra şekerini ilave edelim.
Küçük bir cezvede 3 yemek kaşığı su ile 1 çay bardağı şekeri eriyinceye kadar orta ateşte kaynatalım.
Suyumuz hazır olunca çırptığımız yumurta, tuz ve pudra şekeri karışımının içerisine dökelim.
10 dakika kadar mikserin en yüksek düzeyiyle çırpalım.
Daha sonra vanilya ek edip 5 dakika daha çırpıp buzdolabına koyalım ve 2 saat kadar bekletelim.
Kek yapılışıerin bir kaba 3 adet yumurta kırıp, 3 yemek kaşığı toz şeker ilave edip 2 dakika kadar mikserle çırpalım.
Daha sonra 3 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı irmik, 3 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ek edip bütün materyalleri düşük ayarda mikser ile bir dakika kadar çırpalım.
Hazırladığımız tatlı hamurunu yağlanmış küçük dikdörtgen yahut kare bir borcam içine döküp evvelce ısıtılmış 170° fırına koyalım.
Yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hamurun pişip pişmediğini kürdan batırarak, denetim edelim.
Bu ortada tatlının şerbetini hazırlayalım.
Şerbetin hazırlanışı:Çukur bir kaba 2 su bardağı süt ve 1 su bardağından 1-2 parmak eksik toz şeker ekleyip bir tel çırpıcı ile şeker eriyene kadar karıştıralım.
Tatlı piştikten sonra fırından çıkartıp 2-3 dakika kadar bekletelim.
Kürdan ile tatlının üzerine bir kaç delik açalım.
Hazırladığımız sütlü şerbeti tatlının üzerine eşit bir formda dökelim.
Tatlı şerbeti çekip, soğuyana kadar bekletelim.
Tatlı şerbetini çekip, büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız krem şantiyi sürelim.
Üzerini bol dövülmüş ceviz yahut toz antep fıstığı ile süsleyelim.
Benim antep fıstığım bitmişti onun için üzerine ceviz döktüm.
Streç ile kapatıp buzdolabına koyup 2-3 saat bekletelim ve daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst