AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

3 faz sosyal yardim basvurusu kimler alabilir?

Editör

Yeni Üye

3 faz sosyal yardım başvurusu kimler alabilir?​

Hane başına 1000’er lira desteği içeren 3. faz sosyal destek programına, kamu işçileri, memurlar, emekliler, İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden yararlananlar ile 1. ve 2. fazdaki nakdi destekleri alanlar dışındaki tüm vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvurabiliyor. 2020’nin Nisan ayından bu yana …

1100 TL yardım Kimler Yararlanacak?​

Corona virüs salgını sebebiyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1100 TL sosyal yardım parası veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, 1,2 milyon ihtiyaç sahibi haneye 1.100 TL tutarındaki destek ödemesinin tamamlandığını belirtti.

3 pandemi parasını kimler alabilir?​

3 pandemi parasını kimler alabilir?
Bakan Selçuk, “3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Corona virüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız” dedi.

3 faz nedir kimlere verilir?​

3 faz nedir kimlere verilir?
Hane başına 1000 TL sosyal yardım parası verilecek olup kamu işçileri, memurlar, emekliler, İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik Ödeneği’nden yararlananlar ile ilk iki fazdan destek alanların dışındaki vatandaşlar 3.faz pandemi parası başvurusu yapabilecekler.

Pandemi Sosyal Destek sebebi ne olabilir?​

1000 TL pandemi sosyal destek yardımı, koronavirüs nedeniyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara veriliyor. Pandemi sosyal yardım başvurusu ise e-devlet üzerinden alınıyor.

Sosyal Destek kimler başvurabilir?​

Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2022 yılı için 1.417,80-TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır. Ödemeler aylık yapılmaktadır.

Sosyal Hizmetler kimler yararlanabilir?​

Sosyal Hizmetler kimler yararlanabilir?
Bu yardım ihtiyaç sahibi ailelerde yaşayan, annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için yapılan nakdî yardımlardır. 2021 yılı itibarıyla aylık 150 TL ödeme yapılmaktadır. Sosyal yardım başvuruları e-devlet üzerinden yapılıyor. Gerekli şartları sağlayan vatandaşlar destek yardımlarından faydalanabiliyor.

Pandemi kaç fazdan oluşuyor?​

Pandemi kaç fazdan oluşuyor?
Toplamda 3 fazdan oluşan nakdi destek ödemelerinde ilk faz ödemeleri 1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılmıştı. 19 Nisan 2020 tarihi itibariyle faz 2 ödemeleri başladı. Sosyal yardım ödemelerinde 3. faz için ise başvuru yapmak gerekecek. İşte 1000 TL sosyal yardım başvurusu ekranı ve detaylar…

3. faz sosyal yardım başvurusu hakkında detaylı bilgi vermek isterim. 3. faz sosyal destek programına başvuruda bulunabilecek olan kişiler arasında kamu işçileri, memurlar, emekliler, İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden yararlananlar ve daha önce 1. ve 2. fazdaki nakdi destekleri almış olanlar dışında kalan tüm vatandaşlar bulunmaktadır. Bu kişiler e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

Aynı zamanda, Corona virüs salgını sebebiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen 1100 TL sosyal yardım parası da önemli bir destektir. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1,2 milyon ihtiyaç sahibi haneye 1.100 TL tutarındaki destek ödemesinin tamamlandığı belirtilmektedir.

3. faz pandemi parasını alabilmek için daha önce bu yardımdan faydalanmamış hanelerin başvuruda bulunması gerekmektedir. Ayrıca, bu yardımlardan faydalanmak isteyen kişilerin e-devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu yardımla Corona virüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş ve ihtiyaç sahibi tüm kesimlere yardım eli uzatılması hedeflenmektedir.

Toplamda 3 fazdan oluşan bu sosyal destek programı, hane başına 1000 TL sosyal yardım parası öngörmektedir. Kamu işçileri, memurlar, emekliler, İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneği’nden yararlananlar ve 1. ve 2. fazdan destek almış olanlar dışındaki vatandaşlar 3. faz pandemi parası başvurusu yapabilirler.

Bu programların amacı, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara destek olmak ve pandemi sürecinde ekonomik olarak zor durumda kalan bireylere yardım eli uzatmaktır. Başvuru ve yardım detayları ile ilgili daha fazla bilgi almak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesini veya e-Devlet sistemini ziyaret edebilirsiniz.

Geri