3 den fazla dersten kalinca ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

3 den fazla dersten kalınca ne olur?​

Öğrencinin ortalama puanı 50 ve üzerinde ve 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer. Öğrencinin ortalama puanı 50 veya üzerinde ve 3 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer. Ortalaması 50 puanın altında ve 3 zayıflı öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer. Sorumluluk sınavına girmek zorunda kalır.

En fazla kaç dersten kalınır?​

Sınıf geçme yönetmeliğine göre, bir dersten geçebilmek için en az 50 puan almak gerekiyor. 50 puanın altında puan alan öğrenci o dersten başarısız sayılıyor. Bir öğrenci en fazla 3 zayıfla sınıfını geçebilmektedir.
2021 3 dersten kalınca ne olur?
2021 ortaokulda sınıfta kalma var mı? 2021 -2022 eğitim öğretil yılında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yılsonu ortalaması 50’nin altında olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Lisede 1 dersten kalınca ne olur 2021?​

2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı ştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.

Lisede dersten kalınca ne olur 2022?​

BU YIL SINIFTA KALMA VAR MI? 2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Yüz yüze eğitimde kararlı olduğunu açıklayan MEB, lisede devam zorunluluğu bulunduğunun altını çizdi. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı ştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.
Kaç dersten kalma hakkı var?
Kaç dersten kalırsa sınıfta kalırım? – Yıl sonu başarı puanı 50’nin altında olan öğrenciler sınıfta kalır. – Fakat alt sınıflardan toplam sorumlu dersiniz 6 dersten fazla ise sınıfta kalırsınız.
Lisede ortalama kaç olursa sınıfta kalınır 2021? İlgili mevzuat hükümleri doğrultusunda başarısız olan öğrenciler sınıfta kalabilecek. Liselerde ise yıl sonu ortalaması 50’nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Tek dersten başarısızlık nedeniyle mezun olamayan lise son sınıf öğrencilerine sınav hakkı tanındı. Öğrenciler başarısız olduğu dersten sınava girerek mezun olabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lisede eğitim alan ve son sınıfta tek dersten başarısız olup mezun olamayanlar için sınav hakkı tanıdı.

Geri