- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
3 bardak pilav nasıl yapılır?
3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu) Tuz (ya da et bulyon)…Yapılışı:- Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın.
- Ilık suda ıslatıp 10 dk. bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün.
- Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın.
Şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır 3 kişilik?
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?- Pirinç ayıklanıp üzerinden 3-4 parmak geçecek kadar ılık su ve tuz konup 30 dakika ıslatılır.
- Islanma sonrası pirinç nişastası ayrışana kadar yıkanır ve suyu süzülür.
- Yayvan bir tencereye yağ koyulup ısıtılır ve eritilir.
Pilava ne yağı konur?
Pilavın sağlıklı olması için sıvı yağ yerine zeytinyağı ve tereyağı tercih edin. Pilavı suda bekletip bekletmemek sizin tercihiniz fakat nişastasının akması önemlidir. Bu nedenle pilav yapmadan önce pirinçleri soğuk suda su berraklaşana kadar yıkamaya özen gösterin.
Benim pilav ölçüm 1 su bardağı olur mu?
Benim pilav ölçüm her zaman 1 su bardağı pirince, 1,5 su bardağı su ya da et suyudur (birçok insan et ya da tavuk bulyonu sevmese ve kullanmak istemeseler de, ben pilavıma katmaktan çok keyif alıyorum). Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin.
En iyi pilav tarifi nelerdir?
Pilav yapmak ustalık ister derler, hatta eskiler ev hanımlarını yaptıkları pilav ile denerlermiş. Bence pilav yapmanın ustalığı tarife birebir uymaktan gelir. Unutmayın ki en iyi aşçı tarife gerçekten uyandır![Hafif güler yüz :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)