Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

3 bardak pilav nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

3 bardak pilav nasıl yapılır?​

3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu) Tuz (ya da et bulyon)…Yapılışı:
- Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın.
- Ilık suda ıslatıp 10 dk. bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün.
- Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın.

Şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır 3 kişilik?​

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinç ayıklanıp üzerinden 3-4 parmak geçecek kadar ılık su ve tuz konup 30 dakika ıslatılır.
- Islanma sonrası pirinç nişastası ayrışana kadar yıkanır ve suyu süzülür.
- Yayvan bir tencereye yağ koyulup ısıtılır ve eritilir.
Pilava ne yağı konur?
Pilavın sağlıklı olması için sıvı yağ yerine zeytinyağı ve tereyağı tercih edin. Pilavı suda bekletip bekletmemek sizin tercihiniz fakat nişastasının akması önemlidir. Bu nedenle pilav yapmadan önce pirinçleri soğuk suda su berraklaşana kadar yıkamaya özen gösterin.
Benim pilav ölçüm 1 su bardağı olur mu?
Benim pilav ölçüm her zaman 1 su bardağı pirince, 1,5 su bardağı su ya da et suyudur (birçok insan et ya da tavuk bulyonu sevmese ve kullanmak istemeseler de, ben pilavıma katmaktan çok keyif alıyorum). Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin.

En iyi pilav tarifi nelerdir?​

Pilav yapmak ustalık ister derler, hatta eskiler ev hanımlarını yaptıkları pilav ile denerlermiş. Bence pilav yapmanın ustalığı tarife birebir uymaktan gelir. Unutmayın ki en iyi aşçı tarife gerçekten uyandır 🙂

1 su bardağı pirinç 1 kişiliktir.?​

1 su bardağı pirinç 2 kişiliktir. ılık suda pirinç 15dk. bekletilir sonra süzülür. 100 gr terayağı ateşte eritilirken, bir yanda da 2 su bardağı su kaynatılır. pirinç güzel bir kavurulduktan sonra bir tutam tuz ilave edilip, kaynar su boşaltılır. kısık ateşte suyu çekene kadar bekletilir. pişen pilav 10-15 dk demlenmeye bırakılır. afiyet olsun.
 
Geri
Üst