3 bardak Kisira kac bardak su?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

3 bardak Kısıra kaç bardak su?​

Geniş bir tepsiye 3 su bardağı ince bulgur koyulur, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 3 su bardağı kaynar su dökülür ve üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak bulgur yumuşamaya bırakılır.

750 gr toz şeker kaç bardak eder?​

750 gram toz şeker yaklaşık olarak 3,5 su bardağı civarındadır. Ayrıca 750 gram toz şeker yaklaşık olarak 7 çay bardağı yapmaktadır.
4 bardak Kısıra ne kadar su konur?
Yapılışı: Geniş bir tepsiye 4 su bardağı ince bulgur koyulur, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 4 su bardağı kaynar su dökülür ve üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak bulgur yumuşamaya bırakılır.

1 su bardağı kısırlık bulgura ne kadar su?​

Benim ince bulgurda net ölçüm 1 su bardağına 1,5 su su bardağı şeklinde. O zaman kıvamı nefis oluyor ayrıca hava almayacak şekilde streç film ile kapattığınızda 20 dakika içinde kendi buharıylada istediğimiz kıvama geliyor. İsterseniz kısıra biraz marul ve acı kırmızı pul biber ilavesi yapabilirsiniz.

Bir çay bardağı veya bardak?​

Bizim mutfakta da çoğunluğu 110 cc olanlardanmış sonradan fark ettim ama resimlerde kullandığım 115 cc olan. En sağdaki bardak ise mutfak kimyası tariflerinde küçük çay bardağı olarak geçen bardak. Bu da 85 cc lik bir bardak. Yani çay bardağı eğer küçük diye belirtilmemişse ortadaki kullanılmıştır.
Ne kadar cc olan bir bardak var?
Bizim mutfakta da çoğunluğu 110 cc olanlardanmış sonradan fark ettim ama resimlerde kullandığım 115 cc olan. En sağdaki bardak ise mutfak kimyası tariflerinde küçük çay bardağı olarak geçen bardak.
En sağdaki bardak ise mutfak kimyası tariflerinde küçük çay bardağı olarak geçen bardak. Bu da 85 cc lik bir bardak. Yani çay bardağı eğer küçük diye belirtilmemişse ortadaki kullanılmıştır. >>> Şimdi yine resimler eşliğinde , mutfakta en çok kullandığımız ürünlerin 1 bardağı kaç gram geliyormuş bakalım.
1 çay bardağı un = 70 g. 1 küçük çay bardağı un = 50 g. “””Koyu renk ile tırnak içinde yazdığım bu kısım, buraya sonradan (15.01.2015 tarihinde) eklenmiştir. Bardak ölçüleri yazısını hazırlayalı epey zaman geçti.

Geri