3-2-1 Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
Kaşar peyniri (300 gr)
Bulamak için galeta unu
3-2-1 Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ, tuzu bir kaba alıyoruz ve azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
Yumuşak bir hamur olmalı.
Kaşarları mirpua doğruyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde modüller koparıp avucumuzun içinde hafif açarak doğranmış kaşardan koyup kapatıyoruz ve yuvarlıyoruz.
Yuvarlanan hamurları galeta ununa bulayarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerlerine bıçakla çok derin olmayacak halde çizik atıyoruz ve fırına veriyoruz.
Afiyet olsun
3-2-1 Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
Kaşar peyniri (300 gr)
Bulamak için galeta unu
3-2-1 Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ, tuzu bir kaba alıyoruz ve azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
Yumuşak bir hamur olmalı.
Kaşarları mirpua doğruyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde modüller koparıp avucumuzun içinde hafif açarak doğranmış kaşardan koyup kapatıyoruz ve yuvarlıyoruz.
Yuvarlanan hamurları galeta ununa bulayarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerlerine bıçakla çok derin olmayacak halde çizik atıyoruz ve fırına veriyoruz.
Afiyet olsun
3-2-1 Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı