AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

3 1 li personel ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.958
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

3 1 li personel ne demek?​

3+1 MODELİ GÜNDEMDE Hali hazırda kamuda 3+1 modeliyle çalışan sözleşmeli memurlar bulunuyor. Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı.

4 b li Hemşire aile Hekimliğine geçebilir mi?​

(1) 5258 sayılı Kanun kapsamında aile hekimliği uygulamasına geçmek isteyen ebe, hemşire ve sağlık memuru (toplum sağlığı teknisyeni veya acil tıp teknisyeni) unvanlı 4/B sözleşmeli personel, hizmet sözleşmesini feshederek pozisyonunun bulunduğu il’deki aile sağlığı merkezlerinde sözleşmeli aile sağlığı elemanı olarak …

Alt bölge tayinlerinde 1 yıl çalışma şartı var mı?​

Alt bölge tayinlerinde 1 yıl çalışma şartı var mı?
1, 2, 3 ve 4 üncü hizmet bölgelerinden 5 ve 6 ncı hizmet bölgesine yapılacak atamalarda hizmet grubu şartı aranmaz. İlgililerin bu madde kapsamında atanma talebinde bulunabilmesi için bu Yönetmelik hükümlerine göre atandığı tarihten itibaren fiilen bir yıl çalışmış olması şarttır.

3 1 ler ne zaman tayin isteyebilir?​

Sözleşmeli sağlık personeli, 3 yılını doldurup devlet memurluğuna geçmesi halinde mazeret tayinlerinden yararlanmakta diğer tayinleri yapabilmesi için 3+1 yıl süresi olan toplam 4 yılı tamamlaması gerekmektedir.

4 b li Hemşire ne demek?​

657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel, başlangıçta geçici, uzmanlık gerektiren işlerde sözleşmeli statüde, belirli bir süre için istihdam edilirken, 2005 yılında 5413 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye eklenen hükümle Sağlık Bakanlığı’nın asli ve sürekli görevi olan sağlık hizmetleri ve yardımcı …

Sağlık personeli doğu görevi kaç yıl?​

Sağlık personeli doğu görevi kaç yıl?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli sağlık personelinin sabit pozisyonda zorunlu çalışma süresinin 6 yıldan 4 yıla düşürüldüğünü açıkladı.

Alt bölge tayini her zaman istenir mi?​

aynı hizmet bölgesinin C hizmet grubu illerden D hizmet grubu illere ve alt hizmet bölgelerinin C ve D hizmet grubundaki illere; D hizmet grubu illerden alt hizmet bölgelerinin D hizmet grubundaki illere, PDC’nin uygun olması durumunda her zaman atama yapılabilir. Bu atamalara alt bölge tayini denmektedir.
 
3+1 modeli, kamuda çalışan sözleşmeli memurlar için bir çalışma modelini ifade etmektedir. Bu modele göre, sözleşmeli memurlar belirli bir süre (genellikle 3 yıl) sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra 4. yıllarını doldurduklarında kadroya geçebilmektedirler. Bu düzenleme ile beraber belirli özlük hakları konusunda da çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır.

4B'li hemşirelerin aile hekimliğine geçebilmeleri mümkündür. 5258 sayılı Kanun kapsamında aile hekimliği uygulamasına geçmek isteyen 4B sözleşmeli hemşireler, hizmet sözleşmesini feshederek ilgili pozisyonda aile sağlığı elemanı olarak çalışabilirler.

Alt bölge tayinlerinde belirli bir süre çalışma şartı aranmaktadır. Örneğin, 5. ve 6. hizmet bölgelerine yapılacak atamalarda hizmet grubu şartı aranmaz ancak ilgili personelin atandığı tarihten itibaren belirli bir süre (genellikle 1 yıl) fiilen çalışmış olması gerekmektedir.

Sözleşmeli sağlık personeli, 3 yılını doldurup devlet memurluğuna geçtiklerinde mazeret tayinlerinden yararlanabilir ve diğer tayinleri yapabilmek için toplamda 4 yıl çalışmaları gerekmektedir.

4B'li hemşireler, sözleşmeli personel statüsünde olup belirli bir süre için istihdam edilen ve Sağlık Bakanlığı'nın asli görevini yerine getiren sağlık hizmetleri konusunda çalışan sağlık personelini ifade etmektedir.

Sağlık personelinin doğu görevi yapma süresi Sağlık Bakanı tarafından 6 yıldan 4 yıla düşürülmüştür. Yani sözleşmeli sağlık personeli, sabit pozisyonda zorunlu olarak doğu görevi yapma süresi 4 yıldır.

Alt bölge tayini her zaman istenemez. C ve D hizmet grupları arasında atamalar yapılırken uygunluk durumuna göre alt bölge tayini yapılabilmektedir. Bu atamalar genelde belirli kriterlere bağlı olarak gerçekleşmektedir.
 
Geri
Üst