AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

29 Yas Alti Genc Girisimci Destegi Nasil Basvurulur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

29 Yaş Altı Genç Girişimci Desteği Nasıl Başvurulur?​

Genç Girişimci Desteği’nden Faydalanmak İçin Ne Yapılmalıdır? Verilen destekten yararlanmak için gerekli şartları taşıyanların ilk olarak şahıs şirketi kurması gerekiyor. Daha sonra ise 29 yaş altı vergi muafiyeti ve Bağkur desteği için ilgili devlet dairelerine başvuru yapılmalıdır.

Genç girişimci şartları nelerdir?​

Kendi işinde bilfiil çalışılması veya işin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi. 18 yaşını doldurmuş 29 yaşını doldurmamış olmak. Faaliyetin adi ortaklık veya şahıs şirketi bünyesinde yapılması halinde işe başlama tarihi itibarıyla ortakların tamamının tüm şartları taşıyor olması.
17 yaşında vergi mükellefi olabilir mi?
Ancak, emeklilik için aranan 20, 25 yıl gibi sigortalılık süresinin hesabında, 18 yaşını doldurdukları tarih esas alınır. Kendi işini kuran 18-29 yaş arasındaki gençler vergi ve prim teşvikinden yararlanmak için önce vergi mükellefi olup, buradan alacakları belgeyle de sosyal güvenlik merkezlerine başvurmalı.
Genç girişimci kaç yıl Bağkur desteği?
BAĞ-KUR PRİM TEŞVİKİ İşyeri açan 29 yaşını doldurmamış genç girişimciler bir yıl boyunca Bağ-Kur primi ödememe hakkına da sahipler. Hali hazırda; aylık en az ödenen Bağ-Kur prim tutarı: 1.234,24 lira.

Genç Girişimciler neler yapabilir?​

Az Sermaye ile Yapılabilecek 50 Karlı Yeni İş Fikri
- 1 Doğum ve Bebek Fotoğrafçılığı Yapmak.
- 2 VİOP’ta İşlem Yapmak.
- 3 Solucan Gübresi Üretim Tesisi Yapmak.
- 4 Mantar Yetiştiriciliği Yapmak.
- 5 Yarasa Gübresi Satmak.
- 6 Çiçekçi Dükkanı Açmak.
- 7 Catering Hizmeti Vermek.
- 8 Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak.

Kosgeb genç girişimci desteği ne kadar?​

(1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.
İşyerlerinde kaç kişiye ilk yardım eğitimi aldırılmalıdır?
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereğince, işyerlerinde belirli sayıda personelin ilk yardım eğitimi alması zorunlu kılınmıştır. İşyerlerinde kaç kişiye ilk yardım eğitimi aldırılması gerektiği İlk Yardım Yönetmeliği’nde belirtilmiştir. Buna göre işveren; Çok tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde 10 kişiden 1 kişiye,
Hangi işyerlerinde ilk yardım eğitimi alması gerektiği?
İş yerlerinde kaç kişinin ilk yardım eğitimi almış olması gerektiği, İlk Yardım Yönetmeliği’nde belirtilmiştir. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereğince, işyerlerinde belirli sayıda personelin ilk yardım eğitimi alması zorunlu kılınmıştır.
Kimler İdari Yargı Hakimi olabilir? Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olmak.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’na göre; iş yerlerinde belirli sayıda çalışanın ilk yardım eğitimi alması gerekmektedir. İş yerlerinde kaç kişinin ilk yardım eğitimi almış olması gerektiği, İlk Yardım Yönetmeliği’nde belirtilmiştir.

Geri