27001 standardi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

27001 standardı nedir?​

ISO 27001 belgesi, kuruluşların kendilerinin ve müşterilerinin gizli bilgilerini güvende tutmalarına ve yönetmelerine yardımcı olan bir iso belgesidir. ISO 27001 sayesinde şirketler risklerini tanımlayabilir, gizli bilgileri konusundaki riskleri yönetebilir veya azaltabilir.

Bilgi güvenliği standardı nedir?​

ISO/IEC 27001 bilgi güvenliği alanında dünya genelinde yaygın olarak kullanılan uluslararası standartlardan biridir. Söz konusu standart, kuruluşların, bilgi güvenliğinin en temel gereksinimleri olan “gizlilik”, “bütünlük” ve “erişilebilirlik” ilkelerini sağlamasını amaçlamaktadır.
BGYS standardı nedir?
Kurumsal bilgi güvenliğinin bir kurumda nasıl uygulanabileceğini açıklayan bir dokümandır. Sadece sistem güvenliğinden değil bilgi güvenliğinden bahsetmektedir. Bu standart, bir BGYS kurmak, gerçekleştirmek, işletmek, izlemek, gözden geçirmek, sürdürmek ve iyileştirmek için bir model sağlamak üzere hazırlanmıştır.
ISO bilgi güvenliği sistemi nedir?
Bilgi bir kurumun iş sürekliliğini sağlamasında en önemli değerlerinden birisidir. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasında insanları, süreçleri ve bilgi sistemlerini içine alan ve üst yönetim tarafından desteklenen bir yönetim sistemidir.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kurarken kaç ana kontrol güvenliğine bakılır?​

Bu standart, Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi (BGYS) oluşturmak için gereken 11 ana başlık altında yapılandırılmış, 133 adet güvenlik kontrolünü tanımlayan bir uygulama kılavuzudur.

Bilgi güvenliği standartları serisinin temel dökümanı nedir?​

Standardın tam adı;ISO / IEC 27001:2005 Bilgi Teknolojileri Güvenlik Teknikleri Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemleri Şartları olarak geçmektedir ama genel olarak ISO 27001 belgesi standardı olarak bilinmektedir.
Bgys standartları kapsamında hangi model kullanılmaktadır?
ISO/IEC 27001 ve ISO/IEC 27002 standartları BGYS konusunda en temel başvuru kaynaklarıdır. BGYS standartları kapsamında PUKÖ (Planla – Uygula –Kontrol et – Önlem al) modeli kullanılmaktadır.
BGYS kapsamı nedir?
Kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasına yönelik bir standart olan “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı (BGYS)” belgesinin amacı; kapsam dâhilindeki bilgi varlıklarımızın gizliliği, bütünlüğü ve gerektiğinde yetkili kişilerce erişilebilirliğini sağlayarak, Bakanlık bünyesinde çalışanların ve ilgili …

ISO bilgi güvenliği ve güvenilirliği nedir?​

Bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven veren, yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmıştır. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal yapıyı, politikaları, planlama faaliyetlerini, sorumlulukları, uygulamaları, prosedürleri, prosesleri ve kaynakları içerir.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi nedir?​

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, müşteri beklentileri, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile müşteri memnuniyetinin artırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetimi sistemi biçimidir.
Bir kurum Bgys sinin sertifikasyonu hangi standarda göredir?
ISO/IEC 27002:2005 rehber edinilerek kurulan BGYS’nin belgelendirmesi için “ISO/IEC 27001:2005 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri – Gereksinimler” standardı kullanılmaktadır.

Geri