- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
27001 bilgi güvenliği Yönetim Sistemi Nedir?
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, şirketlerin finansal verilerini, fikri mülkiyetlerini ve hassas müşteri bilgilerini korumalarına yardımcı olan uluslararası bir çerçevedir. ISO 27001 sayesinde şirketler risklerini tanımlayabilir, gizli bilgileri konusundaki riskleri yönetebilir veya azaltabilir.Internette bilgi güvenliği nasıl sağlanır?
İnternet ve Bilgi Güvenliğinizi Sağlamanın 10 Etkili Yöntemi!- 1- Kişisel Verilerinizi Koruyun!
- 2- Basit Parolalar Kullanmayın.
- 3- Gizlilik ve Güvenlik Ayarlarınızı Kontrol Edin!
- 6- İşletim Sistemlerinizi Güncel Tutun.
- 7- E-postalara Dikkat Edin.
- 8- Crack’li veya Yayımcısı Bilinmeyen Uygulamaları İndirmeyin.
Güvenlik unsurları nelerdir?
Güvenlik, “gizlilik”, “bütünlük” ve “erişilebilirlik” olarak isimlendirilen üç unsurdan oluşur. Aşağıda listelenen 3 temel güvenlik öğesinden herhangi biri zarar görürse güvenlik zaafiyeti oluşur.
Kişisel bilgi güvenliği nasıl sağlanır?
Kişisel veri içeren sistemlere erişim sınırlı olmalı Sistemlere erişen kullanıcılar için kullanıcı adı ve şifre kullanılmak suretiyle sisteme girişleri sağlanmalıdır. Kötü amaçlı yazılımları tespit eden antivirüs programları kurulmalı ve güncel olarak kullanılmalıdır.
Sistem güvenliğinde güvenlik unsurları nelerdir?
Gizlilik, Bütünlük ve Erişilebilirlik olarak isimlendirilen üç temel unsurdan meydana gelir. Bu üç temel güvenlik öğesinden herhangi biri zarar görürse güvenlik zaafi yeti oluşur.Güvenlik politikası ne demek?
Güvenlik politikaları, kurumların bilgi işlem sistemleri alanında yaptıkları yatırımları güvenli tutmalarını sağlayan ve kurumsal hayatın bir parçası haline getiren uygulamalardır.Bilgi güvenliği politikası amacı nedir?
Bilgi Güvenliğinin ve bu politikanın amacı, bilgilerin ve tüm destek işsistemlerinin, süreçlerinin ve uygulamalarının gizliliğini, bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini korumak, sürdürmek ve yönetmektir.
İSO 27001 belgesi nereden alınır?
ISO 27001 Belgesi Sertifikası Nereden Alınır Kim Verir? ISO 27001 Belgesi Sertifikasını almak için öncelikle yukarıda bahsedildiği gibi bir ISO 27001 Danışmanlık Eğitim Firması ile anlaşıp iso 27001 2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini kurmanız ve uygulamanız gerekmektedir.
İSO 27001 sertifikası dünya çapında faaliyet gösteren büyük, küçük ya da orta ölçekle bütün kuruluşlar rahatlıkla alabilmektedir. Ancak özel sektörde savunma sanayi ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar için zorunlu hale getirilmiştir.
Piyasada lisans sahibi olan tüm kurum ve kuruluşlar İSO 27001 sertifikasını almak zorundadır. 2014 yılında çıkan yasaya göre Doğalgaz, petrol, elektrik, piyasasında faaliyet gösteren k bütün kurum ve kuruluşlara bu belge zorunlu hale getirilmiştir.