Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

26 Nitrat gubresi hangi ayda atilir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

26 nitrat gübresi hangi ayda atılır?​

20-24 kg saf azot verileceği düşünüldüğünde; %26 CAN gübresinden ocak başına Mart ayının 15′ inden sonra 1. uygulama olarak 650 gr, Mayıs ayının 15 inden sonra 2. uygulama olarak da 650 gr olmak üzere toplam 1.300 gr verilmelidir.

Nitrat gübresi hangi ayda atılır?​

Güzlük ekimler için yapılacak azotlu gübre tatbikatlarında genellikle Amonyum sülfat veya üre gübrelerini ilkbahar veya yazın yapılacak gübrelemelerde ise Amonyum nitrat gübresinin kullanılması tercih edilmelidir.

Amonyum sülfat gübresi ne zaman atılır?​

Amonyum sülfat gübresi ne zaman atılır?
Şeker gübresi ne zaman atılır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında atılıyor. Tahıllarda ekimde ve sapa kalkma zamanında, meyvelerde çiçeklenme öncesinde ve sonbaharda, sebzede dikimden 15 gün sonra ve bağlanma arkasından, bostanlarda ise ekimde ve çapa sonrasında şeker gübresi verilebiliyor.

Üre gübresi ne zaman atılır?​

Bağların gübrelenmesinde azotlu gübrelerden AS ve CAN’ın yarısı şubat veya mart aylarında yapılan toprak işlemesi sırasında, Üre gibi azotlu gübreler ise ilk çapadan önce verilmelidir.

26 nitrat gübre ne zaman atılır?​

20-24 kg saf azot verileceği düşünüldüğünde; %26 CAN gübresinden ocak başına Mart ayının 15′ inden sonra 1. uygulama olarak 650 gr, Mayıs ayının 20 inden sonra 2. uygulama olarak da 650 gr olmak üzere toplam 1.300 gr verilmelidir.

Yazlık gübre ne zaman atılır?​

Yazlık gübre ne zaman atılır?
Fındığa azotlu(beyaz-yazlık) gübrenin birinci yarısı resim 1 de görüldüğü gibi tomurcuklar uyanmadan önce ya da uyanırken verilir. İkinci yarısı Mayıs ayı sonunda-Haziran ayı ilk yarısında verilir.

Kalsiyum nitrat gübresi ne zaman kullanılır?​

Kalsiyum nitrat gübresi ekin yetiştirme ve vejetatif büyümenin birçok evresinde kullanılabiliyor. Yaprak oluşumundan yumru ve dane büyümesi dönemlerine kadar birçok aşamada kalsiyum desteği ekinlere güç veriyor. Her mevsimde kullanılabilen ürün, tüm ekinler için tercih edilebiliyor.

Kök gübresi nasıl kullanılır?​

Bu gübreler ekim veya dikim öncesi; yada ekim veya dikim sırasında toprağa gömülme suretiyle uygulanmalıdır. Bitkinin kök bölgesine uygulanan bu gübreler, meyvecilikte gözler uyanmadan yada ağaçlara su yürümeden önce , bitkinin ihtiyacı olan fosforun tamamının kök bölgesine uygulama suretiyle bitkiyi geliştirmektedir.

Amonyum sülfat gübresi ne işe yarar?​

Amonyum sülfat gübresi ne işe yarar?
Bilimsel adı Amonyum Sülfat Gübresi olan Şeker Gübre, bitkilerin Azot ve Kükürt ihtiyacını karşılar. İçeriğinde %21 azot ve %24 kükürt bulunduran şeker gübre, yüksek çözünürlükte bir inorganik gübre olup bitkilerin azot ve kükürt ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Amonyum sülfat yoncaya iyi gelir mi?​

Yonca kendi azotunu üretse de bitkinin gelişimi için yeterli olmadığından amonyum sülfat gübrelemesi yaparak hem toprağın pH’ı düşürülüyor hem de organik madde içeriği arttırılıyor. Bu da toprağın daha zinde ve canlı kalması anlamına geliyor.

Gübreleme ne zaman yapılır?​

Gübreleme ne zaman yapılır? Temel olarak, Şubat ayında başlayıp Ağustos’ta biten büyüme mevsiminde gübreleme yapmalısınız.

Biber için hangi gübre kullanılmalı?​

Biber için hangi gübre kullanılmalı?
Ticari gübreler yanında organik gübreler bibere daha iyi gelmektedir. Organik gübre olarak dekara 3 veya 4 ton olarak ahır, iyi yanmış çiftlik gübresi verilmektedir. Bu gübreler biber için, daha iyi olmaktadır.
 
26 nitrat gübresi hangi ayda atılacağına dair detaylı bilgiler verilmiş. %26 CAN gübresi kullanılacaksa Mart ayının 15'inden sonra 650 gr, Mayıs ayının 20'sinden sonra ise 650 gr olmak üzere toplamda 1.300 gr verilmesi tavsiye ediliyor. Amonyum nitrat gübresinin genellikle ilkbahar veya yaz aylarında tercih edildiği belirtilmiş. Üre gübresinin bağlarda ilk çapadan önce verilmesi gerektiği vurgulanmış. Yazlık gübrenin fındık için tomurcuklar uyanmadan önce veya uyanırken verilmesi önerilmiş. Kalsiyum nitrat gübresinin ekin yetiştirme ve vejetatif büyüme evrelerinde kullanılabildiği ve tüm ekinler için tercih edilebildiği ifade edilmiş.

Kök gübrelerinin ekim veya dikim öncesi toprağa gömülerek kullanılması gerektiği belirtilmiş. Amonyum sülfat gübresinin bitkilerin azot ve kükürt ihtiyacını karşıladığı ve yüksek çözünürlüğe sahip bir inorganik gübre olduğu açıklanmış. Yoncaya amonyum sülfat gübresi uygulamasının toprağın pH'ını düşürdüğü ve organik madde içeriğini arttırdığı ifade edilmiş. Gübrelemenin genellikle Şubat ayında başlayıp Ağustos'ta biten büyüme mevsiminde yapılması gerektiği vurgulanmış. Biber için organik gübrelerin ticari gübrelere göre daha faydalı olduğu belirtilmiş ve dekara 3 veya 4 ton ahır veya iyi yanmış çiftlik gübresi verilmesinin daha iyi olacağı ifade edilmiş.
 
Geri
Üst