- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
2547 sayılı yasanın 44 maddesi nedir?
2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesi kapsamında, sınırlı veya sınırsız sınav hakkı kullanma durumunda olan öğrenciler; öğrenci katkı payını ve/veya öğrenim ücretini ödemeye devam ederler, kayıt yenileme, ders bırakma ve yeni ders alma işlemlerini yaparlar ancak sınav hakkı dışındaki diğer öğrencilik haklarından …Üniversite öğretim üyesi 657 ye tabi midir?
Madde 9 – Derece yükseltilmesi ve kademe ilerlemesi, üniversite rektörünün onayı ile yapılır. Haklardan yararlanma : Madde 10 – Öğretim elamanları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 187- 213 üncü maddeleri ile düzenlenen sosyal hak ve yardımlardan faydalanırlar.Öğretim görevlisi görev süresi kaç yıl?
Öğretim üyesi kadrolarına öğretim görevlileri en çok iki yıl süre ile atanabilirler; bu süre sonunda işgal ettikleri kadroya başvuran öğretim üyesi bulunmadığı ve görevlerine devamda yarar görüldüğü takdirde aynı usulle yeniden atanabilirler. Atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona erer.
Araştırma Görevlisi öğretim Üyesi mi?
Öğretim Elemanları Tüm akademik personele verilen genel isimdir. Öğretim Görevlisi , Araştırma Görevlisi, Uzman, Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör kadrolarının tümü birden nitelenmek istediğinde “öğretim elemanları” terimi kullanılır.2547 sayılı yasanın 44 maddesine göre fakültedeki azami öğrenim süresini aştınız ne demek?
2547 sayılı Yasanın 44. maddesine göre Fakültedeki azami öğrenim süresini aştınız. Kaydınızı yeniletmek koşuluyla süresiz olarak öğretime devam (sınavlara girme) hakkınız bulunmaktadır. Öğrencilik haklarıyla ilgili bilgi, Öğrenci Kılavuzunda yer almaktadır.Üniversite öğretim üyeleri devlet memuru mu?
Memurdur; 657’ye tabidir (en azından ben öyle biliyorum). Tam görevi öğretmen gibidir, ders yürütmek ile yükümlüdür.
YÖK’ün yeni düzenlemesine göre, kendi üniversitesinin dışında lisansüstü programa katılan araştırma görevlileri, eğitim gördükleri yükseköğretim kurumları kadrolarına geçici olarak atanacak. Bilim insanlarına kadrosunun bulunduğu devlet üniversitesine yatay geçiş imkânı da verilecek.
Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.
Azami öğrenim süresi doldu ne yapmalıyım?
Azami öğrenim sürenizi Bilgi Yönetim Sisteminde (BYS) yer alan Ders Durum kontrolü ekranından kontrol edebilirsiniz, sorun olması durumunda biriminiz öğrenci işleri ile iletişime geçebilirsiniz. Azami öğrenim süresi dolan öğrenciler ders durum kontrolü ekranından grup bilgilerine ulaşabilirler.