2547 sayili Kanun 13 B 4 nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

2547 sayılı Kanun 13 B 4 nedir?​

“2547 sayılı yükseköğretim yasasının 13. maddesinin rektörün görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen b-4 fıkrası; gerekli gördüğü hallerde üniversiteyi oluşturan kuruluş ve birimlerde görevli öğretim elemanlarının ve diğer personelin görev yerlerini değiştirmek ve bunlara yeni görevler vermek” olarak düzenlenmiştir …

2547 sayılı kanunun 31 maddesi nedir?​

1- 2547 sayılı Kanunun 31.maddesine göre, öğretim üyesi bulunmayan dersler veya herhangi bir dersin özel bilgi ve uzmanlık isteyen konularının eğitim öğretim ve uygulamaları için öğretim görevlisi görevlendirilebilir.

Rektörlük Öğretim Görevlisi ne iş yapar?​

Rektörlük Öğretim Görevlisi ne iş yapar?
Öğretim görevlisi, fakültelerin bölüm başkanları tarafından tahsis edilen alanlarda lisans düzeyinde ders vermekle sorumlu olan meslek mensuplarıdır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda öğretim görevlisi “Ders vermek ve uygulama yaptırmakla yükümlü bir öğretim elemanı” şeklinde tanımlanmaktadır.

2547 sayılı kanunun 33 maddesi nedir?​

2547 sayılı kanunun 33 maddesi nedir?
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 33. maddesi hükümlerine istinaden lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilen araştırma görevlileri, kadrosunda bulundukları üniversiteye karşı mecburi hizmet yükümlülüğü altındadır.

2547 sayılı yasanın 44 maddesine göre fakültedeki azami öğrenim süresini aştınız ne demek?​

2547 sayılı Yasanın 44. maddesine göre Fakültedeki azami öğrenim süresini aştınız. Kaydınızı yeniletmek koşuluyla süresiz olarak öğretime devam (sınavlara girme) hakkınız bulunmaktadır. Öğrencilik haklarıyla ilgili bilgi, Öğrenci Kılavuzunda yer almaktadır.

13 B ne demek?​

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13-b/4 maddesinde; “Gerekli gördüğü hallerde üniversiteyi oluşturan kuruluş ve birimlerde görevli öğretim elemanlarının ve diğer personelin görev yerlerini değiştirmek veya bunlara yeni görevler vermek” hususu Rektör’ün görev, yetki ve sorumlulukları arasında sayılmıştır.

Öğretim görevlileri ne kadar maaş alıyor?​

Öğretim görevlileri ne kadar maaş alıyor?
Unvan | Kademe | 2021 Ocak Zamlı Maaş Tablosu
Öğretim Görevlisi | 1/4 | 7.439 TL
Öğretim Görevlisi | 3/1 | 7.039 TL
Öğretim Görevlisi | 4/1 | 6.937 TL
Öğretim Görevlisi | 7/1 | 6.814 TL

Yüksek lisans yaptıktan sonra öğretim görevlisi nasıl olunur?​

Yüksek lisans yaptıktan sonra öğretim görevlisi nasıl olunur?
Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.
Öğretim üyesi ile öğretim görevlisi arasındaki fark nedir?​
Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi birbirinden farklı unvanlardır. Öğretim Üyeleri Doktora yapmış ve Akademik Unvan almış kişilerdir. Üniversitelerde ders veren Öğretim Görevlileri Öğr. Gör. kısaltmasıyla yazılırlar.
2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesi nedir?​
Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz. Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenciler sınava girdiği ders başına öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini ödemeye devam ederler.

2547 sayılı yasanın 44 maddesi nedir?​

2547 sayılı yasanın 44 maddesi nedir?
Öğretim dili tamamen veya kısmen yabancı dil olan programların hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarı ile tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Ancak bu öğrenciler, sınav hakkı dışındaki diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar.”

AÖF azami öğrenim süresi dolunca ne olur?​

AÖF azami öğrenim süresi dolunca ne olur?
Azami eğitim-öğretim süresini aşanlar sınavlar hariç öğrencilik hizmeti alamaz. 2547 sayılı Kanuna, 26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6569 sayılı Kanunla eklenen geçici 67. madde gereğince öğrencilerin azami öğrenim süresi 2014-2015 öğretim yılı Güz Dönemi itibariyle yeniden başlatılmıştır.

YÖK 35 madde nedir?​

bir üniversitenin kadrosuna bağlı olup başka bir üniversitede lisansüstü eğitim görmek üzere görevlendirilen araştırma görevlilerinin durumunu düzenleyen maddedir. 5347 sayılı yüksek öğretim kanunun 35. maddesidir. genellikle madde 35 değil *, 35. madde olarak söylenir.

13 B 4 ne demek?​

40 B görevlendirme nedir?​

40 B görevlendirme nedir?
40-b Görevlendirmeleri: Öğretim elemanlarının kendi arzusu ve üniversitenin ihtiyaç duyması halinde, en az bir eğitim-öğretim yılı için 2547 Sayılı yükseköğretim Kanunun 40-b Maddesi uyarınca görevlendirilirler.

Gündelik nasıl hesaplanır?​

Gündelik nasıl hesaplanır?
Konaklanan tarihler ve gün sayısı, Tutar, kaşe, imza bulunmalıdır. Almaya hak kazandığınız günlük konaklama tutarınız; görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin %50 artırımlı miktarı, takip eden 80 günü için gündeliklerinin %50 si, müteakip 90 günü için ise müstahak oldukları gündeliklerinin %40’ı esas alınır.”

Geçici görev yolluğu ne kadar?​

Geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere, görev mahalline varış tarihinden itibaren bu Kanuna göre verilen gündelikler: a. Yurtiçinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla verilemez. İlk 90 gün için tam, takibeden 90 gün için 2/3 oranında ödenir.

Üniversite öğretim üyesi 657 ye tabi midir?​

Madde 9 – Derece yükseltilmesi ve kademe ilerlemesi, üniversite rektörünün onayı ile yapılır. Haklardan yararlanma : Madde 10 – Öğretim elamanları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 187- 213 üncü maddeleri ile düzenlenen sosyal hak ve yardımlardan faydalanırlar.

Doçent ataması nasıl yapılır?​

Doçent ataması nasıl yapılır?
– Doçent kadrolarına atanma Yükseköğretim kurumlarının doçent kadrolarına atama için belirlenen ek koşullar arasında sözlü sınavın yer alması halinde Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından oluşturulacak jüriler tarafından yapılacak bu sınavda başarılı olmak gerekecek.

Üniversite öğretim üyeleri devlet memuru mu?​

Üniversite öğretim üyeleri devlet memuru mu?
Oysa idari soruşturma başlatan üniversitelerin hatırlaması gereken ilk şey, yürürlükteki mevzuata göre akademisyenlerin (bu arada kendilerinin de tabii) memur değil, kamu görevlisi olduğu.
Öğretim üyesi kadrolu mu?​
* Artık bütün akademik personel SGK kapsamında, ancak devlet üniversitesinde kadrosu olanlar memur statüsündedir. Devlet üniversitelerinde doçentlik ve profesörlük kadroları daimi statüdedir. Vakıf üniversitelerinde ise kadrolar daimi statüde olmayıp, sözleşme süresi ile sınırlıdır.
En az kaç yaşında profesör olunur?​
Profesör olmak için belirli bir yaş aralığı yoktur. Örneğin 35 yaşın üstündekiler profesör olabilir gibi bir kural söz konusu değildir ancak profesör olabilmek için yapılması gerekenler alt alta sıralandığında liste oldukça kalabalık olacaktır; Profesör olabilmek için belirli bir yaş kriteri yoktur.
 
2547 sayılı Kanun kapsamındaki detaylı sorulara verdiğiniz cevaplara göre:
- 2547 sayılı Kanunun 13/b-4 maddesi, üniversiteyi oluşturan kuruluş ve birimlerde görevli öğretim elemanlarının ve diğer personelin görev yerlerini değiştirmek veya yeni görevler vermek hakkını Rektör'e tanımaktadır.
- Öğretim görevlileri, fakültelerin bölüm başkanları tarafından lisans düzeyinde ders vermekle sorumlu olan meslek mensuplarıdır. Öğretim görevlilerinin maaşları da unvan ve kademelerine göre değişiklik göstermektedir.
- Lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilen araştırma görevlileri, 2547 sayılı Kanunun 33. maddesi gereği mecburi hizmet yükümlülüğü altındadır.
- Öğretim üyesi ve öğretim görevlisi arasındaki fark, öğretim üyelerinin doktora yapmış ve akademik unvan almış kişiler olmasıdır. Öğretim görevlileri ise lisans mezunu öğretim elemanlarıdır.
- Doçent ataması için sözlü sınav yapılması gerekmektedir ve Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından oluşturulan jürilerce bu sınavda başarılı olunmalıdır.
- Üniversite öğretim üyeleri kamu görevlisi statüsünde olup, devlet üniversitelerinde kadrolu olarak çalışmaktadır. Vakıf üniversitelerinde ise kadrolar sözleşmeli olduğu için daimi statüde değildir.

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda detaylı cevaplar sunabilirim. Başka bir konuda daha yardımcı olmak ister misiniz?
 
Geri
Üst