- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 163.282
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
24 ay taahhütlü internet Yasal mı?
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 52. maddesinin 4-5 ve 6. kısmında bu sorunun yanıtı yer alıyor. (4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.Cayma bedeli almak yasal mı?
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun bu hususu özel ve ayrıntılı olarak düzenlemiş durumda. Tüketici, hiçbir süresi olmayan ya da bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip.Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur. Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkı kullanılabilir. Ön bilgilendirme yükümlülüğü yerine getirilmezse cayma hakkı süresi 1 yıla çıkmaktadır.
Türk Telekom cayma bedeli öder mi?
Hayır ödemiyor ve karışmak gibi olmasın ama ben kendilerinden hiç memnun değilim. En ufak bir problemde 2 hafta en az bekliyorsun, cayma bedeli ödeyen operatörler var ancak en fazla 500 TL’ye kadar ödeyen gördüm.
24 ay taahhütlü internet cayma bedeli ödenir mi?
Mahkeme tarafından alınan karara göre 24 aylık aboneliklerde 12 ayın dolduktan sonra aboneye cayma bedeli çıkarılamaz. Cayma bedelinin iptali veya iadesi kararı alınabilir.
Taahhüt cayma bedeli kaldırıldı mı?
Asliye Hukuk Mahkemesi bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin ‘fesih’ hakkına sahip olduğunu ve herhangi bir cayma bedeli ve ceza ödemeyeceğine karar verdi.Taahhüt iptal edilirse ne olur?
Asliye Hukuk Mahkemesi, bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin herhangi bir sebep göstermeksizin ‘fesih’ hakkına sahip olduğu, taahhüt süresi dolmadan abonelik iptali yapan tüketicinin faturasına ‘cayma’ nedeniyle herhangi bir ceza yansıtılamayacağına karar verdi.CAYMA BEDELİ NEDİR? Eğer imzalamış olduğunuz 12, 24, 36 aylık sözleşmelerden herhangi bir sebepten dolayı çıkmak isterseniz yani caymak isterseniz ödemeniz gereken cayma bedeli çıkar. Bu olaya cayma bedeli diyoruz. Firma ödeme yapmadığınız kalan ayların toplamını size cayma bedeli olarak ödemenizi ister.