AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

23 nisan oğrenci konuşma metni

haberci

Yeni Üye
23 Nisan Oğrenci Konuşma metni
23 Nisan Oğrenci Konuşması
23 Nisan Konuşma Metni
ATA'M,
Borcluyum demiyorum sana Atam, borcumu odeyemem Sadece tum kalbimle bir cocuğun kalbine sığabilecek tum sevileri onune koyup teşekkur ediyorum, neslimi başlattığın icin, beni cocuk gibi değil de insan gibi gorduğun icin
Ben Turk cocuğuyum, senin bana emanet ettiğin, şehidimin kanıyla sulanan toprağın mirascısıyım Ben geleceğim, ben umudum, ben Turk genciyim Ben, senin bana emanet ettiğin toprağın sahibiyim
Seni ilk gorduğum gunu anımsıyorum Annemin elini sıkı sıkı tuttuğum, tebeşir kokulu sınıfıma adım attığım ilk gun Resmini gormuştum; ama once gozlerini Oylesine guzel oylesine derin şimdi oyle iyi anlıyorum ki bununla ne demek istediğini
23 Nisanda oyle guzel duyuyorum ki sesini
Sabah sınıfıma girip sırama oturunca senin yuzune bakmayı seviyorum
Kendime daha bir inanıyorum Sana her baktığımda bana guvendiğini biliyorum Damarlarımda taşıdığım kanın hakkını vermeliyim Cunku hep duyuyorum! Sizler yeni Turkiyenin genc evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz diyorsun
Beni sevdiğini biliyorum en onemlisi Sevginin en tatlısını doya doya hissediyorum Calışmayı seviyorum sayende kurduğu Cumhuriyeti ilerletmenin benim gorevim olduğunu biliyorum cunku Diyorum ki; kendi kendime, iyiliklerim keşkelerimden cok daha fazla olmalı Bu satırları yazan ellerim bir gun not defterime oğrencilerin notlarını yazan bir oğretmenin elleri olabildiğine inanıyorum Sevgiyi ve barışı insan tanıdıkca daha buyuk işler yapmak icin kendine kuvvet bulacaktır Diyorsun
Ben bir Turk cocuğu olmaktan gurur duyuyorum
Cok calışacağım Atam, bana emanet ettiğin bu dunyalar guzeli vatana kanımın son damlasına kadar bekcilik edeceğime soz veriyorum Sevgiye ve barışa, umuda,amac edinmeye sana baktıkca daha cok inanacağım Atam İnan Atam Turk cocuğunun senin izinde ve elinde beraber bir vatanın guzel bir dunyanın devamını sağlayacak kadar gucu vardır
alıntı

23 Nisan Öğrenci Konuşma Metni

Sevgili Atam,

Sana borçlu olduğumu söylemiyorum Atam, borcumu ödeyemem. Sadece tüm kalbimle bir çocuğun kalbine sığabilecek tüm sevgileri önüne koyup teşekkür ediyorum. Neslimi başlattığın için, beni çocuk gibi değil de insan gibi gördüğün için.

Ben Türk çocuğuyum, senin bana emanet ettiğin, şehidimin kanıyla sulanan toprağın mirasçısıyım. Ben geleceğim, ben umudum, ben Türk genciyim. Ben, senin bana emanet ettiğin toprağın sahibiyim.

Seni ilk gördüğüm günü anımsıyorum. Annemin elini sıkı sıkı tuttuğum, tebeşir kokulu sınıfıma adım attığım ilk gün. Resmini görmüştüm; ama önce gözlerini. Öylesine güzel, öylesine derin. Şimdi o kadar iyi anlıyorum ki bunun ne demek olduğunu. 23 Nisan'da öyle güzel duyuyorum ki sesini.

Sabah sınıfıma girip sırama oturunca senin yüzüne bakmayı seviyorum. Kendime daha bir inanıyorum. Sana her baktığımda bana güvendiğini biliyorum. Damarlarımda taşıdığım kanın hakkını vermeliyim. Çünkü hep duyuyorum! "Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz" diyorsun.

Beni sevdiğini biliyorum en önemlisi. Sevginin en tatlısını doya doya hissediyorum. Çalışmayı seviyorum sayende kurduğu Cumhuriyet'i ilerletmenin benim görevim olduğunu biliyorum çünkü. Diyorum ki kendi kendime, iyiliklerim keşkelerimden çok daha fazla olmalı. Bu satırları yazan ellerim bir gün not defterime öğrencilerin notlarını yazan bir öğretmenin elleri olabileceğine inanıyorum. Sevgiyi ve barışı insan tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendine kuvvet bulacaktır diyorsun.

Ben bir Türk çocuğu olmaktan gurur duyuyorum. Çok çalışacağım Atam, bana emanet ettiğin bu dünya güzeli vatanıma kanımın son damlasına kadar bekçilik edeceğime söz veriyorum. Sevgiye ve barışa, umuda, amacı edinmeye sana baktıkça daha çok inanacağım Atam. İnan Atam, Türk çocuğunun senin izinde ve elinde beraber bir vatanın güzel bir dünyanın devamını sağlayacak kadar gücü vardır.

Bu güzel metni paylaştığınız için teşekkür ederim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım! 🇹🇷

Geri