AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

225 45 17 lastikler kac psi olmali?

Editör

Yeni Üye

225 45 17 lastikler kaç psi olmalı?​

225 45 R17 Lastik Basınç Değeri Aracınızın ağırlık denge dağılımı ön tarafa doğru ağırlıklıysa ve yolculuğunuz ön koltuklarda 2 kişi olacak şekildeyse lastik basıncınız ön lastikler için 38 psi, arka lastikleriniz için 36 psi olacak şekilde ayarlanmalıdır.

Kış lastiklerinin yapısı kaç dereceye kadar yumuşaklığını korumaya devam eder?​

Kış lastiklerinin yapısı kaç dereceye kadar yumuşaklığını korumaya devam eder?
Hava sıcaklığı, 7°C’nin altına düştüğünde, standart lastikte kullanılan karışımlar sertleşerek tutunma özelliklerinin bir kısmını kaybederler. Bununla birlikte kış lastikleri özel hamuru sayesinde 0°C’nin altındaki hava sıcaklıklarında bile yumuşaklığını ve dayanıklılığını koruyan bir yapıya sahiptir.

225 50 R17 lastik basıncı kaç olmalı?​

Lastik basınçların Ön: 33-36 Arka: 32-33 olacak.

245 45 17 kaç psi?​

245 45 17 kaç psi?
İletişim
| Kısmen yüklü araç Kısmen yüklü aracın lastik basınçları, ankastre mutfaklı Marco Polo için geçerli değildir.
Lastik/Jant | Ön aks
235/55 R 17 XL 103W/V | 260 kPa (2,6 bar, 38 psi)
245/45 R 18 XL 100W | 270 kPa (2,7 bar, 39 psi)
245/45 R 18 XL 100V | 280 kPa (2,8 bar, 41 psi)
Kış lastiği ne zaman kullanılmalı?​
Kış lastikleri sadece karda ve buzda değil, 7 derecenin altında ıslak veya kuru hava şartlarında da kullanımı güvenli kılıyor.

Kış lastiği ile hız yapılır mı?​

Kış lastiği ile hız yapılır mı?
Eğer araçlarının altında kış lastiği takılı ise, hız sınırı 90 km olan yerlerde 70 km hızla, sınırı 50 km olan yerlerde ise 30-35 km hızla gitmeleri gerekir.

Oto lastik üretim tarihi nasıl anlaşılır?​

Bu dört rakamın ilk iki hanesi hangi haftada üretildiğini gösterir (Bunlar “01” ile “53” arasında değişir). Son iki hanesi ise üretim yılını gösterir (ör. üzerinde “DOT XXXXXXX2714” bilgisi bulunan bir lastik 2014 yılının 27. haftasında üretilmiş demektir).

Lastiğin üretim tarihi nasıl anlaşılır?​

Lastiğin üretim tarihi nasıl anlaşılır?
Lastik tarihini öğrenmek için yapmanız gereken lastiğin yan tarafında yani yanağında DOT ile başlayan koda bakmak. Bu kodun son 4 hanesi lastik tarihini göstermektedir. Üretim tarihi 4 rakamdan oluşur. İlk iki rakam üretim haftasını gösterirken son iki rakamı üretim yapılan yılı göstermektedir.

225 45 17 lastikler için önerilen lastik basınç değerleri ön ve arka lastikler için farklı olabilir. Özellikle aracınızın ağırlık dağılımı ön tarafa doğru ağırlıklıysa ve yolcularınızın çoğunluğu ön koltuklarda ise basınç farklılık gösterebilir. Örneğin, ön lastikler için 38 psi, arka lastikler için ise 36 psi gibi basınç değerleri önerilebilir.

Kış lastikleri ise özel olarak tasarlanmış ve üretilmiş lastiklerdir. Bu lastiklerin yapısı sayesinde hava sıcaklığı 0 derecenin altına düştüğünde dahi yumuşaklığını ve performansını koruyabilir. Standart lastiklerde kullanılan karışımların sertleşmesine karşı kış lastikleri daha dirençlidir ve daha iyi tutunma özelliğine sahiptir. Bu nedenle, kış lastikleri genellikle 7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında daha etkili ve güvenli olabilir.

225 50 R17 lastikler için önerilen basınç değerleri genellikle ön ve arka lastikler için farklı aralıklarda belirlenir. Örneğin, ön lastikler için 33-36 psi, arka lastikler için ise 32-33 psi gibi değerler önerilebilir.

Lastiğin önerilen basınç değeri, lastiğin boyutu ve taşıma kapasitesine göre değişebilir. Örneğin, 245/45 R 17 lastikler için kısmen yüklü bir araç için önerilen basınç değerleri şu şekilde olabilir: Ön aks için 260 kPa (2,6 bar, 38 psi), 245/45 R 18 lastikler için ise 270 kPa (2,7 bar, 39 psi) gibi değerler önerilebilir.

Kış lastiklerinin ne zaman kullanılacağı konusunda genellikle hava sıcaklığına odaklanılır. 7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında ıslak veya kuru yollarda kullanılması önerilen kış lastikleri, özellikle karlı veya buzlu yollarda daha iyi performans gösterebilir.

Kış lastikleri ile hız yaparken dikkatli olunmalıdır. Kış lastikleri genellikle daha iyi tutunma sağlasa da aşırı hız yapmak tehlikeli olabilir. Özellikle kış koşullarında hız sınırlarına uyarak güvenli sürüş yapmak önemlidir. Önerilen hızlar genellikle 90 km/h olan yerlerde 70 km/h, 50 km/h olan yerlerde ise 30-35 km/h gibi değerler olabilir.

Bir lastiğin üretim tarihini anlamak için lastiğin yan tarafında bulunan DOT ile başlayan koda bakmanız gerekmektedir. Bu koddaki son 4 hane lastiğin üretim tarihini gösterir. İlk iki rakam üretim haftasını, sonraki iki rakam ise üretim yılını gösterir. Örneğin, "DOT XXXXXXX2714" kodlu bir lastik 2014 yılının 27. haftasında üretilmiş demektir. Bu bilgi lastiğin ne kadar yeni veya eski olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir.

Geri