- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
21 gün yasak Fabrikalar açık mı?
29 Nisan 2021 perşembe akşamı 19:00’dan başlayıp, 17 Mayıs pazartesi 5’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokak kısıtlaması uygulanacaktır. Üretim imalat, temizlik gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm işyerlerine ara verilecektir.3008 sayılı kanun kaç yılında yürürlüğe girdi?
Sanayinin de gelişmeye başlamasıyla işçi ve işveren arasındaki ilişkileri kapsamlı olarak düzenleyecek bir kanunun çıkarılması ihtiyacı doğduğundan, 15 Haziran 1936 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 3008 sayılı İş Kanunu kabul edilmiştir.
Türkiye’de bireysel iş ilişkileri ilk kez hangi Kanunun hizmet akdi başlığı altında yer almıştır?
Sözkonusu tasarı 8 Haziran 1936 günü toplantıya katılan milletvekillerinin oybirliğiyle kabul edil miş ve 15 Haziran 1936 tarihli Resmi Gazete’de “3008 sayılı İş Kanunu” adı altında yayımlanmıştır.
Tekstil fabrikaları kısıtlamaya dahil mi?
TEKSTİL FABRİKALARI TAM KAPANACAK MI? İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.Fabrikalar çalışıyor mu?
Tam kapanma döneminde fabrikalar hizmetlerini sürdürecek. Özellikle üretim, tedarik, lojistik gibi alanlarda faaliyet gösteren işletmeler, tam kapanmadan muaf tutulacak. Bu tarz işletmelerde çalışan vatandaşlar da tam kapanma döneminde belli şartlarda sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.
3008 sayılı İş Kanunu’nun kabulü sırasında iktisat Bakanlığı’na bağlı olarak 1945 yılında kurulan iş müfettişliği hangi tarihte Çalışma Bakanlığının bünyesinde alınmıştır?
8 Haziran 1936 tarih ve 3008 sayılı İş Kanunuyla İş ve İşçiler Bürosu, İş Dairesi haline getirilmiştir.
İşyerinde yangın çıkması, işyerinin idari makamlarca kapatılması, su baskını, deprem, ithalat yasağı gibi işyerini doğrudan ilgilendiren durumlar geçici olarak ifa imkânsızlığı doğuran olaylar zorlayıcı sebep olarak kabul edilir.
Tekstil kapanmadan muaf mı?
İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan yerler ve kişilerin listesinde tekstil sektörü yer almadı.
Tekstil fabrikaları yasaktan muaf mı?
Bakanlıktan yayımlanan genelgeye göre; ”Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.