AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

21 dk kurali nedir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

21 dk kuralı nedir?​

Örneğin; her gün erken uyanmak sizi zorluyorsa, ilk olarak her gün 10 sayfa kitap okumayı hedefleyin. 21 gün boyunca her gün kitap okuduğunuzda, bu sürenin sonunda düşünmeden elinize kitap alıp okumaya başladığınızı fark edeceksiniz.

21 günde neler değişir?​

Avcı “Yapılan araştırmalara göre beyinde bir nöronun yeni bir bağlantı kurma süresi 21 gündür. Bir davranışı 21 gün boyunca hiç ara vermeden tekrar etmek, kurulan yeni nöron bağlantısı sayesinde o davranışın alışkanlık haline gelmesini sağlar.

21 günün önemi nedir?​

21 günün önemi nedir?
21 gün kuralını uyguladığınızda bilinçaltınıza bu davranışın her gün tekrarlanan yemek yemek, su içmek gibi bir davranış olduğu mesajını vermiş olursunuz. Bilinçaltınıza kaydedilen rutin davranışlar ise zamanla alışkanlık haline gelecek ve hiç çaba sarf etmeden o davranışı yaptığınızı fark edeceksiniz.

Bir insan bir insana ne kadar sürede alışır?​

Genellikle bir davranışın alışkanlık haline gelmesi için 21 gün gerektiği ifade edilir. Bir plastik cerrah olan Dr. Maxwell Maltz 1960 yılında yayımlanan Psyco-Cybernetics adlı kitabında ameliyat olan hastaların 21 günde yeni görüntülerine alıştıklarını belirtmiş.

Neden 21 gün kuralı?​

Bildiğiniz üzere bir şeye alışmak, alışkanlık kazanmak zihnimizde 20 günde meydana gelen bir durumdur. Aynı eylemi, aynı hareketi 20 gün boyunca yaptığınızda 21. günde alışkanlık kazanmış olursunuz.

21 gün olumlama nasıl yapılır?​

21 gün olumlama nasıl yapılır?
21 GÜN OLUMLAMA YAPMAK
- 2▪ Kendimize en uygun olumlama cümlelerimizi belirleyelim. Ben birçoğumuza genellikle uygun olacak şekilde, farklı konulara uygun pozitif olumlama cümlelerini listeler haline getirmeye başladım.
- 3▪ Düzenli olarak 21 gün boyunca tekrar edelim.
- 👉 Eğer cümle seçmekte zorlanıyorsanız;

21 Gün felsefesi nedir?​

Genel olarak baktığımızda pek çok kişi tatlı yeme alışkanlığı sebebi ile diyetini devam ettiremez. Oysa 21 gün kuralını uygulayan bir kişi, 21 gün boyunca ağzına tatlı sürmediği takdirde beyin bu tadı kendine format atarak unutacak, böylece diyet yapan kişinin tatlı yeme isteği de ortadan kalkacaktır.
 
Yazdıklarınıza göre, 21 gün kuralı bir davranışı alışkanlık haline getirmek için uygulanan bir yöntemdir. Beyinde bir nöronun yeni bir bağlantı kurma süresinin 21 gün olduğu düşünülmektedir. Bu süre boyunca her gün belirli bir davranışı tekrarlayarak, bilinçaltımıza bu davranışın alışkanlık haline gelmesi mesajını göndeririz. Dr. Maxwell Maltz'in 1960 yılında yayımlanan kitabında belirttiğine göre, insanların yeni bir görüntüye alışması da yaklaşık 21 gün sürebilir.

21 gün kuralını uygulamak, alışkanlık kazanmak için önemlidir çünkü belirli bir süre boyunca sürekli tekrarlanan davranışlar, zamanla bilinçaltımıza yerleşir ve alışkanlık haline gelir. Bu alışkanlıklar sayesinde istediğimiz davranışları otomatik olarak yapmaya başlarız. Örneğin, tatlı yeme alışkanlığını bir süreliğine bırakarak bu isteği ortadan kaldırabilir ve diyet yaparken daha başarılı olabiliriz.

21 gün olumlama yapmak da yine benzer bir şekilde işler. Kendimize uygun olumlama cümlelerini belirleyerek, düzenli olarak 21 gün boyunca tekrar etmek alışkanlık kazanmamıza yardımcı olabilir. Bu şekilde olumlu düşünce alışkanlıkları geliştirebilir ve iyimserliğimizi artırabiliriz.

Videoyu izleyemediğim için onun hakkında yorum yapamam, ancak genel olarak 21 gün kuralı gibi alışkanlık kazanma yöntemleri, davranış değişikliği ve gelişim üzerinde olumlu etkileri olan disiplinli bir yaklaşımı temsil eder.
 
Geri
Üst