AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2023 egitim vizyonu kisaca nedir?

Editör

Yeni Üye

2023 eğitim vizyonu kısaca nedir?​

2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacı; çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir. alanda ortaya konan başarı hikâyelerini, eğitim alanında yapacaklarımızla taçlandırmanın tam zamanıdır.

MEB Stratejik Plan nedir?​

PAYDAŞ GÖRÜŞÜ Vizyon belgesinin çerçevesini çizdiği ilkeler doğrultusunda hazırlanan 2019-2023 Stratejik Planı, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak eğitim hamlelerini gerçekleştirmesi beklenen bir plandır.

2024 te sınav sistemi değişecek mi?​

2024 te sınav sistemi değişecek mi?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan yeni lise sistemi üniversite sınav sistemini de değiştirecek. Bakan Selçuk’un dediği gibi bu sistemin ilk sınavı 2024 yılında olacak.

2022-2023 okullar ne zaman açılır?​

2022-2023 okullar ne zaman açılır?
MEB takvimine göre 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı, 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. Öğrenciler böylece toplamda 87 gün yaz tatili yapmış olacak.

2023 de okullar ne zaman açılacak?​

YENİ EĞİTİM YILI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı, 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak.

Okul stratejik planı Nedir?​

Stratejik planı eğitim kurumları için önemli ve işlevsel kılan nokta, gerçekte onun değişen çevre koşullarına göre okulların etkili ve verimli bir şekilde yönetilmeleri için çevresel değişmeler doğrultusunda geleceğe yönelik misyon, amaç ve stratejilerin geliştirilmesine dayalı olmasıdır (Erdoğan, 2002, s.41).

2022 2023 Kasım ara tatili ne zaman?​

2022 2023 Kasım ara tatili ne zaman?
Kasım ara tatili (1.dönem ara tatili) 15 Kasım Pazartesi ile 19 Kasım Cuma tarihleri arasında gerçekleşti. Milyonlarca öğrenci 22 Kasım Pazartesi günü ders başı yaptı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı sömestr tatili, 24 Ocak Pazartesi ile 4 Şubat Cuma günlerini kapsadı.

2022 YKS sınav sistemi değişecek mi?​

2022 YKS sınav sistemi değişecek mi?
Ayrıca, 2021-TYT’de alınan 200 ve üzeri puanlar 2022-YKS’de dönüştürülerek kullanılabilecek. Diğer yandan 2022 YKS’den itibaren alınan TYT 200 ve üzeri puanlar bir sonraki yıl kullanılamayacak. Temel Yeterlilik Testinin 135 dakika olan sınav süresi, 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulanacak.

2023 Eğitim Vizyonu, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bilime sevdalı, kültüre meraklı, nitelikli, ahlaklı bireylerin yetiştirilmesini amaçlayan bir vizyondur. Bu vizyon çerçevesinde eğitim sistemi, insanlık hayrına faydalı bireyleri yetiştirmeye odaklanmaktadır. Eğitimde başarı hikayelerinin ortaya konulması ve eğitim alanındaki çalışmalarla taçlandırılması da önemli bir hedef olarak belirlenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Stratejik Planı ise 2019-2023 dönemini kapsayan bir plan olup, Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracak eğitim politikalarını belirlemektedir. Bu plan, paydaşların görüşleri doğrultusunda hazırlanmakta ve Türkiye'nin eğitimde ilerlemesine katkı sağlayacak stratejileri içermektedir.

2024'te yapılacak olan sınav sistemi değişikliği ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarına göre, yeni lise sistemi üniversite sınav sistemini de etkileyecek. Bu yeni sistemin ilk sınavının 2024 yılında gerçekleşmesi beklenmektedir.

2022-2023 eğitim yılı, MEB takvimine göre 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak olup, öğrencilere toplamda 87 gün yaz tatili imkanı sağlayacaktır. 2023'te okulların ne zaman açılacağına dair yapılacak olan açıklamalar bu takvime göre şekillenecektir.

Okullar için stratejik plan, değişen çevre koşullarına uyum sağlamak ve okulların etkili bir şekilde yönetilmesini sağlamak amacıyla geliştirilen geleceğe yönelik misyon, amaç ve stratejileri içeren bir planlama belgesidir. Bu planlar, okulların performanslarını artırmak ve hedeflerine ulaşmalarını desteklemek için önemli bir araçtır.

2022-2023 eğitim öğretim yılı içindeki Kasım ara tatili, 15 Kasım Pazartesi ile 19 Kasım Cuma tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Öğrenciler, bu tatilin ardından 22 Kasım Pazartesi günü ders başı yapmışlardır. Sömestr tatili ise 24 Ocak Pazartesi ile 4 Şubat Cuma günlerini kapsamıştır.

Son olarak, 2022 YKS sınav sistemi değişiklikleri hakkındaki bilgilere göre, 2022-TYT'de alınan 200 ve üzeri puanlar 2022-YKS'de kullanılabilecektir. Ayrıca, Temel Yeterlilik Testinin sınav süresi 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulanacaktır.

Geri