AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2023 egitim Vizyonu felsefesinde insan nasil ele alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

2023 eğitim Vizyonu felsefesinde insan nasıl ele alınır?​

2023 Eğitim Vizyonu’nun en temel felsefi önermesi, insanın ontolojik birlik ve bütünlüğü içinde yeniden ele alınması gerektiğidir. İnsanı tekrar hak ettiği biçimde eğitimin gündemine taşımaktır.

2023 Vizyon Belgesi Nedir?​

Temel politikalar, eğitim yönetimi, ölçme ve değerlendirme, insan kaynaklarının geliştirilmesi, rehberlik hizmetleri, yabancı dil eğitimi gibi konularda vizyon sunan belgede okul öncesinden ortaöğretime ve hayat boyu öğrenmeye kadar eğitimin her kademesine yönelik 2023 hedeflerine yer verildi.

2023 eğitim Vizyon Belgesi ne zaman açıklandı?​

2023 eğitim Vizyon Belgesi ne zaman açıklandı?
Tüm eğitimcilerin nefeslerini tutup beklediği 2023 Eğitim Vizyon Belgesi bugün saat 14:00’te açıklanacak. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek toplantıda eğitimde yapılacak değişiklikler kamuoyuyla paylaşılacak.

2023 eğitim vizyonunun amacı nedir?​

2023 eğitim vizyonunun amacı nedir?
2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacı; çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir.

2023 eğitim Vizyonu hangi felsefe üzerine inşa edilmiştir?​

2023 eğitim vizyonu kısaca nedir?​

2023 Eğitim Vizyonu, 21. Yüzyıl Talim ve Terbiye Modeli şeklindeki çift kanatlı bir okumadır. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’nin en temel felsefesi insanı tekrar hak ettiği biçimde eğitim gündemine taşımaktır. 2023 Eğitim Vizyonu, insanı maddi manevi tüm varlık unsurlarıyla bir bütün olarak gören bakışı temsil etmektedir.

2023 de okullar ne zaman açılacak?​

2023 de okullar ne zaman açılacak?
2022-2023 eğitim ve öğretim yılı ise 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak.

2023 eğitim vizyonu nasıl olacak?​

2023 eğitim vizyonu nasıl olacak?
2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacı; çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir. alanda ortaya konan başarı hikâyelerini, eğitim alanında yapacaklarımızla taçlandırmanın tam zamanıdır.
2023 eğitim Sistemi Değişecek mi?​
Milli Eğitim Bakanlığı, ‘2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde’ ilkokul ve ortaokulların gelişimsel açıdan yeniden yapılanması için harekete geçti. Bu kapsamda ilkokullarda not yerine çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak çok yönlü değerlendirme sistemi kurulacak. İkili eğitim tümüyle kaldırılacak.

2023 Eğitim Vizyonu'nun insanı nasıl ele aldığına bakacak olursak, belgede insanın ontolojik birlik ve bütünlüğü içinde yeniden ele alınması gerektiği vurgulanmaktadır. Yani insan sadece fiziksel yanıyla değil, tüm varlık unsurlarıyla bir bütün olarak ele alınmalıdır. Bu bakış açısıyla insanın maddi ve manevi yönleri eş zamanlı olarak dikkate alınarak eğitim sürecindeki yerine odaklanılmaktadır.

2023 Eğitim Vizyon Belgesi, 2023 hedeflerine odaklanarak temel politikalar, eğitim yönetimi, ölçme ve değerlendirme, insan kaynaklarının geliştirilmesi, rehberlik hizmetleri, yabancı dil eğitimi gibi konularda vizyon sunmaktadır. Okul öncesinden ortaöğretime ve hayat boyu öğrenmeye kadar eğitimin her kademesine yönelik olarak belgenin hedefleri ve yaklaşımları belirlenmiştir.

2023 Eğitim Vizyonu'nun temel amacı; çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bilime meraklı, kültüre duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Bu doğrultuda eğitim sisteminde yapılacak değişikliklerle insanın bilimsel ve kültürel gelişimine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde yaptığı değişiklikler arasında ilkokul ve ortaokulların gelişimsel açıdan yeniden yapılandırılması, not yerine çocukların gelişimsel özelliklerinin dikkate alındığı çok yönlü değerlendirme sistemini benimsemesi ve ikili eğitimin tamamen kaldırılması gibi önemli adımlar bulunmaktadır. Bu değişikliklerle eğitimin daha insan odaklı, bireysel farklılıklara saygılı ve çağın gereksinimlerine uygun hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

Geri