AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2022 YKS 1 oturum temel yeterlilik testi TYT nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2022 YKS 1 oturum temel yeterlilik testi TYT nedir?​

TYT NEDİR? Temel Yeterlilik Testi (TYT), adayların sözel ve sayısal alanlarda sahip olmaları beklenen bilgi, beceri ve yetkinliklerini kapsıyor. TYT’de Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri alanları ile ilgili sorular yer alacak.

Online sınav görüntülü mü?​

Öğrenciler de derse görüntülü ve sesli olarak bağlanabilir; ders içerisinde anlamadıklarını ya da akıllarına gelenleri soru olarak sorabilir.
2021-TYT’de alınan 200 ve üzeri puanlar 2022-YKS’de dönüştürülerek kullanılabilecek. Diğer yandan 2022 YKS’den itibaren alınan TYT 200 ve üzeri puanlar bir sonraki yıl kullanılamayacak. Temel Yeterlilik Testi’nin 135 dakika olan sınav süresi, 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulanacak.
Online sınavlarda kamera açılıyor mu?
E-sınav süresince konuşmak yasak olup, kamera ve mikrofonunuz açık olmalıdır. Mikrofon veya kameranızın kapalı olması durumunda sınavınız geçersiz olacaktır.
YKS 2022 baraj kalktı mı?
2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı. Yani bu yıl öğrencilerin, üniversite tercihi yapabilmek için belli bir baraj puanını geçmesi gerekmeyecek.

2022 üniversite sınavına kaç kişi girecek?​

YKS sınavı için geri sayım başladı. Milyonlarca öğrenci hayalini kurduğu üniversitede eğitim görebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. YKS TYT oturumu 18 Haziran 2022’de, AYT ve YDT oturumları 19 Haziran 2022’de yapılacak. YKS’ye başvuran aday sayısı 3 milyon 243 bin 409 kişi olarak açıklandı.

ÖSYM soruları nasıl saklanıyor?​

– ÖSYM’de hazırlanmış olan sorular, ‘sır cihazı’yla matbaaya taşınıyor. Bu soruların geride bir kopyasının olması doğru değil. Onlar matbaaya gidiyor, matbaadaki kasada saklanıyor.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

Geri