AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2022 yilinda polis alimi olacak mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2022 yılında polis alımı olacak mı?​

28. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 27 Aralık 2021 – 07 Ocak 2022 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 8 bini lisans, 2 bini ön lisans mezunu toplam 10 bin öğrenci alımı yapılacağını duyurulmuştu.

Polis olmak için yaş sınırı var mı?​

– 18 yaşını tamamlamış olmak. – 30 yaşından gün almamış olmak. – Fiziki şartlarda aranan nitelikler arasında erkek 167 cm, kadın adayların ise 162 cm’den uzun olması.
Polis olma aşamaları nelerdir?
Polis olmak için öncelikle belirlenmiş kriterler doğrultusunda yazılı ve sözlü sınavı geçmeli; ardından fiziki yeterlilik sınavını da geçmelisiniz. Daha sonra verilen belli bir eğitimden geçerek polis mesleğini icra etmeye başlayabilirsiniz.
Lise mezunu polis alımı oluyor mu?
POMEM, Polis Meslek Yüksekokullarının aksine, lise mezunu öğrenci almamaktadır. Yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmüş ve sonrasında polis olmaya karar vermiş olan kişileri kabul etmektedir.

Polisliğe nasıl başvurulur 2022?​

Polis Akademisi Başvuru 2021 ne zaman? Polis akademisi başkanlığının resmi gazete içerisinde yayına aldığı ilana göre 27 Aralık 2021 – 07 Ocak 2022 tarihleri arasında www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile giriş yapanlar başvurularını yapabilecek.

2022 polis Okulu başvuruları ne zaman?​

POMEM BAŞVURUSU NE ZAMAN? 28. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 27.12.2021 tarihinde başlayacak. Adaylar, 27 Aralık 2021 – 07 Ocak 2022 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak Aday Belirleme Ön Başvurularını yapabilecekler.
35 yaşından sonra polis olunur mu?
Sonuç olarak polis olmak için gereken yaş sınırı 30 yaşından gün almamış olmaktır. Bu yüzden “polis olma yaşı 35 oldu mu?”, “POMEM yaş sınırı 32” ya da “POMEM yaş sınırı 35 oldu” gibi haberler asılsızdır.
POMEM yaş sınırı kaç 2021?
Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim alarak polis memuru olabilmek için gereken POMEM yaş şartı ise erkek ve kadınlarda 30 yaşından gün almamaktır. Bu şart, başvurunun yapılacağı yıl 01 Ocak tarihinden itibaren baz alınmaktadır.
Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 27.12.2021 tarihinde başlayacak. Adaylar, 27 Aralık 2021 – 07 Ocak 2022 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak Aday Belirleme Ön Başvurularını yapabilecekler.

Geri