AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2022 Spor Lisesi yetenek sinavi ne zaman?

Editör

Yeni Üye

2022 Spor Lisesi yetenek sınavı ne zaman?​

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 5-14 Temmuz Tarihleri arasında yapılacak olan Özel Yetenek Sınavı için gerekli başvuru evrak listesi – NAİM SÜLEYMANOĞLU SPOR LİSESİ

Istanbulda kaç tane spor lisesi var?​

İstanbul’daki Spor Liseleri Nerelerde Var? İstanbul’da üçü Anadolu yakasında, birisi Avrupa yakasında olmak üzere 4 ilçede Spor Lisesi vardır. Anadolu Yakasındaki spor liseleri Sultanbeyli, Beykoz ve Ataşehir (Küçükbakkalköy)’de, Avrupa Yakasındaki spor lisesi ise Büyükçekmece ilçesindedir.

Spor Lisesine nakil olur mu?​

Spor Lisesine nakil olur mu?
Spor liselerine nakille gelebilir miyiz? Spor lisesine, sadece başka bir spor lisesinde okuyan öğrenciler nakil isteyebilir. Ancak, 9. ve 10. sınıflarda kontenjan olması durumunda, boş kontenjanların tamamlanması için Eylül ve Ekim aylarında ek sınavlar yapılabilmektedir.

Spor Liselerinin amacı nedir?​

Spor Liselerinin amacı nedir?
Spor Lisesi; okullarda sporun tabana yayılması, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, bilinçli, ahlaklı ve elit sporcuların ortaya çıkması amacıyla açılan, branşlarında uzmanlaşarak uluslararası spor camiasında Türkiye’yi temsil edecek sporcu yetiştirmeye yönelik, bu …

Spor lisesi Başvuru 2022 ne zaman?​

Ankara TVF Spor Lisesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılı yetenek sınavı ön kayıtları e-okul sistemi üzerinden 14-30 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Spor Lisesine nasıl girilir 2022?​

8’inci sınıfı bitiren ortaokul veya imam hatip ortaokulu öğrencileri Spor Liselerine başvuru yapabilir. Spor liselerine giriş için kayıtlar haziran ayında alınmaktadır. Spor liselerine başvuru için LGS şartı yoktur. Kayıt sonrası öğrenci alımı, başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır.

Kaç tane spor lisesi var?​

Kaç tane spor lisesi var?
2018-2019 eğitim-öğretim yılında spor lisesi sayısı 74’e ulaşmıştır. Bu okullarımızdan 10’u Tematik Spor Lisesi olarak belirlenmiştir.

Spor lisesinde Hangi sporlar var?​

Spor lisesinde Hangi sporlar var?
Spor Liseleri
- Dört yıllık eğim veren Spor Liselerindeki Dersler şu şekilde:
- Takım Sporları: Basketbol, Voleybol, Futbol ve Hentbol.
- Bireysel Sporlar: Halter, Yüzme, Güreş, Kayak, Tenis, Masa Tenisi, Badminton, Oryantiring, Eskrim, Boks, Bisiklet, Okçuluk, Judo, Karete ve Taekwondo.

10 sınıfta spor lisesine geçiş yapılabilir mi?​

Öte yandan MEB, bu yıl 10’uncu sınıfa geçen lise öğrencileri arasından özel yetenekli olanlar için de sanat ve spor liselerine geçiş hakkı sağladı.

Spor lisesine geçiş nasıl yapılır?​

2021 2022 spor lisesi başvuruları ne zaman?​

2021 2022 spor lisesi başvuruları ne zaman?

2021-2022 eğitim öğretim yılı içinde spor liselerine başvuru yapmak isteyen öğrenciler için belirli bir zaman dilimi bulunmaktadır. Bu başvuru tarihleri her spor lisesine göre farklılık gösterebilmektedir. Örneğin, Ankara TVF Spor Lisesi'nin 2021-2022 eğitim öğretim yılı yetenek sınavı ön kayıtları 14-30 Haziran 2021 tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden yapılmıştır.

Spor liselerine başvuru yapmak isteyen öğrenciler genellikle 8. sınıfı bitiren ortaokul veya imam hatip ortaokulu öğrencileridir. Lisanslı sporcu olmayan ve sporcu kadrosunda yer almayan herhangi bir öğrenci, özel yetenek sınavı ile spor liselerine girmek için başvuruda bulunabilir. Başvurudan sonra spor lisesinin belirlediği tarihlerde özel yetenek sınavı gerçekleştirilir ve başarılı olan öğrenciler spor lisesine kabul edilir.

Spor liseleri genellikle takım sporları ve bireysel spor dallarında eğitim vermektedir. Takım sporları arasında basketbol, voleybol, futbol, hentbol gibi branşlar yer alırken, bireysel sporlar arasında halter, yüzme, güreş, kayak, tenis, masa tenisi, badminton, oryantiring, eskrim, boks, bisiklet, okçuluk, judo, karate, taekwondo gibi branşlar bulunmaktadır.

MEB, 10. sınıfa geçen lise öğrencileri arasından özel yetenekli olanlar için sanat ve spor liselerine geçiş hakkı sağlamaktadır. Bu kapsamda öğrencilerin performanslarına göre spor liselerine geçiş yapabilme imkanı bulunmaktadır.

Başvuru tarihleri ve diğer detaylar için ilgili spor lisesinin resmi internet sitesi veya Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurularını takip etmek önemlidir.

Geri