AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2022 Ogretmen Emeklilik basvurusu ne zaman yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2022 Öğretmen Emeklilik başvurusu ne zaman yapılır?​

1)- İstekle emeklilik islemleri Eğitim Öğretim sınıfında 16 Mayıs 2022 – 17 Haziran 2022 tarihleri arası yapılacak, en geç 29.07.2022 tarihinde ilişik kesilecektir. 2) – Duyuru ( http://kmaras.meb.gov.tr ) web adresinde yayınlanmıştır. 3) – Emeklilik isteğinde bulunanlardan istenen evraklar Ek-1’de belirtilmiştir.

Öğretmenler kaç yaşında emekli oluyor?​

61 istekle yaş haddi (en az 15 yıl hizmeti olup, 61 yaşını doldurmuş durumda olanlardan)
Öğretmen emeklilik işlemleri nasıl yapılır?
MEB 2022 yılında emekli olmak isteyen öğretmenler için ön başvuruyu ilk kez MEBBİS üzerinden 22 Nisan 2022-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında alacak. MEB’in planlama amaçlı başvuru alma işleminin MEBBİS üzerinden alması yerinde bir uygulama olmuştur.

Öğretmen Emeklilik dilekçesi nereye verilir?​

İstenilen koşullar sağlandıktan sonra öğretmen emeklilik dilekçesi mesleğinizden ayrıldığınız günden itibaren verilmelidir. Dilekçe eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’na teslim edilmelidir.

20 yılını dolduran bayan öğretmen emekli olabilir mi?​

08/09/1999 tarihinden önce devlet memurluğu, sigortalı veya bağ-kur’lu hizmet süreleri bulunan devlet memuru öğretmenlerin emekli olabilmesi için; Kadın devlet memuru öğretmenin 20 hizmet yılını ve yaş grubunu. Erkek devlet memuru öğretmenin 25, hizmet yılını ve yaş grubunu doldurması gerekmektedir.
Öğretmen emeklilik dilekçesi nereye verilir?
Emekli olmak isteyen yönetici ve öğretmenlerin 04-31 Mayıs 2021 tarihleri arasında ön başvuru yapmaları gerekmektedir.
belgelerin en geç 30 Temmuz 2021 mesai bitimine kadar Doküman Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Özlük Şubesine gönderilmesi gerekmektedir. emekliye sevk onay ve emeklilik belgeleri HİTAP üzerinden on-line gönderilmektedir.
Emekli olmak için dilekçe nereye verilir?
Emekliliğe başvuru dilekçesi, sigortalının bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezine verilmelidir.

Geri