AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2022 ogretmen atamasi olacak mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2022 öğretmen ataması olacak mı?​

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel bir TV kanalında katıldığı ‘Anadolu Soruyor’ programında Covid-19 önlemlerinde yapılan değişiklikler ve öğretmen atamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu yıl yapılacak öğretmen ataması için çalışmaların devam ettiğini de söyleyen Özer, “Öğretmen ataması yapacağız.

2022 öğretmen atamaları kaç bin olur?​

Bin 755 kontenjan özel eğitim öğretmenliği, bin 302 kontenjan da okul öncesi öğretmenliğine ayrılırken; öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 110 alandan her biri için de kontenjan belirlenmişti. Atama takviminin ilerleyen haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından detaylı olarak netleşmesi bekleniyor.
Okul öncesi kaç kişi alınacak?
2022 yılında da yine 2021 KPSS puanıyla 10 bin yeni okul öncesi sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. Okul öncesi sözleşmeli 10 bin öğretmen ataması dışında diğer branşlar İçin 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması daha planlanıyor.
2022 Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yayımladığı verilere göre Sözleşmeli öğretmenlik, atama tercihleri 21 Ocak 2022 tarihinde başlıyor, 26 Ocak 2022 tarihinde sona eriyor. Başvurular e-devlet üzerinden gerçekleşirken, bakanlık kaç öğretmen atayacağını duyurdu.

2022 Okul Öncesi kaç kişi atanacak?​

Okul öncesi öğretmenliği 1302 kişi atanacak. Matematik öğretmenliği 733 kişi atanacak. Almanca öğretmenliği 171 kişi atanacak. Coğrafya öğretmenliği 185 kişi atanacak.

Atama bekleyen kaç beden eğitimi öğretmeni var?​

Beden eğitimi atama kontenjan sayısı (tahmini) Tahmin olarak yapılan değerlendirmede Beden Eğitimi Beden Eğitimi öğretmenliği atamasının 600-700 rasında olacağı tahmin ediliyor.
Sözleşmeli öğretmenlik Nedir 2022?
meb’in 657 nolu devlet memurları kanunun 4/b bendine göre istihtam ettiği öğretmenlere denir. görev yetki ve sorumluluk açısından kadrolu çalışan öğretmenlere göre aynı şartlar geçerlidir. çakılı kadrodur, tayin isteme hakları yoktur (özür durmları hariç) görevde yükselme sınavlarına giremezler.
Okul öncesine kaç kontenjan verilir?
2022 ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve bin 302 kontenjanla okul öncesi öğretmenlik oldu.

2021 okul öncesi öğretmenliği kaç kişi atandı?​

Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)

Geri