AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2022 ne kadar ogretmen atanacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2022 ne kadar öğretmen atanacak?​

Atama takvimi ile beraber kadro ve branş dağılımı netlik kazanacak. Ocak ayında yapılan 15 bin öğretmen atamasında an fazla atama 2 bin 175 kişiyle sınıf öğretmenliği alanında oldu. Bin 755 kontenjan özel eğitim öğretmenliği, bin 302 kontenjan da okul öncesi öğretmenliğine ayrıldı.

2022 eylül ataması olur mu?​

İkinci öğretmen atamalarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak 2022-2023 eğitim öğretim dönemi başlangıcında yeni atamaların yapılması bekleniyor. Bu da 2022 eylül-ekim gibi atama yapılabileceği anlamına gelir.
En son atama ne zaman yapıldı?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime göre öğretmen adaylarının atama tercihleri 21-26 Ocak 2022’de gerçekleşecek. 31 Ocak’ta yapılacak 15 bin Öğretmen Ataması törenini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Ikinci öğretmen atamaları ne zaman?​

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK? İkinci öğretmen atamalarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak 2022-2023 eğitim öğretim dönemi başlangıcında yeni atamaların yapılması bekleniyor.

Okul öncesi kaç bin atama olur?​

2022 yılında da yine 2021 KPSS puanıyla 10 bin yeni okul öncesi sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. Okul öncesi sözleşmeli 10 bin öğretmen ataması dışında diğer branşlar İçin 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması daha planlanıyor.
En son öğretmen ataması ne zaman?
Sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından atama tercihlerinin alınması süreci başlayacak. Atama tercihleri 21 Ocak ile 26 Ocak tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları 31 Ocak’ta açıklanacak.
Yayınlanan kontejan dağılımına göre, en çok atama yapılacak branşlar sırasıyla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve bin 302 kontenjanla okul öncesi öğretmenlik oldu.
Öğretmen atamaları ne zaman olur?

2022 alan değişikliği ne zaman?​

Alan değişikliği için başvurular 7-11 Şubat tarihleri arasında alındı. Ön başvuru süreci ardından gözler ikinci aşama olan atama takvimine çevrildi. Takvime göre atama sonuçları 1 Mart 2022 tarihine açıklanacak. Sonuçlar, “personel.meb.gov.tr” adresinde ilan edilecektir.

Geri