AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2022 nakil islemleri ne zaman basliyor?

Editör

Yeni Üye

2022 nakil işlemleri ne zaman başlıyor?​

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise …

Okul değiştirmek istiyorum ne yapmalıyım?​

Adres değişikliği resmi olarak tamamlandıktan sonra Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) üzerinden alınan adres bilgileri doğrudan e-okul sistemine aktarılır. Son olarak kayıt alanı bu adresi kapsayan okula velinin çocuğun kimliği ile müracaat etmesi sonucunda okul nakli işlemi tamamlanır.

Kaç tane nakil hakkı var?​

Kaç tane nakil hakkı var?
Milli Eğitim Bakanlığı, liselere giriş için yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sisteminde bazı yenilikler yaptı. Lise nakilleri için öğrencilere 3 tercih hakkı! Lise nakilleri için bu yıl öğrencilere 3 nakil tercih hakkı verilecek ve boş kontenjan şartı aranmayacak.

11 sınıfta alan değişikliği yapılabilir mi?​

Okulun ilk haftası nakil haftasıdır. Okul müdürlerin ile görüşürsen sana daha detaylı bilgi verirler. Belki ilk hafta sadece izin vardır onun dışında değişim yapamazsın. Eğer kast ettiğin okul içerisinde bölüm değişikliği ise yapabilirsin okul idaresi ile görüşmen gerekiyor.

Lise nakil işlemleri 2022 nasıl yapılır?​

Lise nakli yapmak isteyen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak duyuruyu bekliyor. Geçtiğimiz hafta 2. dönemin başlaması ile birlikte gözler nakil başvurularına çevrildi. Okul kontenjanları e-Okul üzerinden öğrenebilecek. Öğrenciler tercihlerini açıklanan kontenjanlara göre yapabilecek.

15 tatilde nakil yapılır mı?​

15 tatilde nakil yapılır mı?
sorusunu Milli Eğitim Bakanlığı yanıtladı. 15 TATİLDE NAKİL YAPILIR MI, 2022 15 TATİLDE LİSELER ARASI NAKİL OLUR MU? Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulu olan Anadolu liseleri ile Anadolu liseleri kendi arasında, her sınıf seviyesinde geçiş yapılabilecek.

Cocugumun okulunu nasil degistirebilirim?​

NASIL YAPILIR? Öğrenci nakil ve geçiş işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi internet sitesi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra gerçekleşecek. E devlet ekranında E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine tıklandıktan sonra işlemler tamamlanacak.

Nakil çıkınca ne yapılır?​

Her okulun belirli bir bölgeyi kapsayan kayıt alanları bulunur. Taşınma sonrasında yeni adres hangi okulun kayıt alanında ise çocuğun nakli de o okula yapılır. Nakil işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle yeni adresin nüfus müdürlüğüne bildirilmesi gerekir.

2022 nakil işlemleriyle ilgili detaylı bilgi vermek isterim:

- Nakil ve geçiş başvuruları, dönem bitiminden önceki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık olarak yapılabilir. Diğer zamanlarda ise nakil işlemleri belirli koşullara bağlı olarak gerçekleştirilir.

- Okul değişikliği yapmak isteyen veliler, adres değişikliğini resmi olarak tamamladıktan sonra Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) üzerinden alınan adres bilgilerinin e-okul sistemine aktarılmasını bekler. Sonrasında veli, çocuğun kimliği ile birlikte kayıt alanı bu adresi kapsayan okula müracaat ederek okul nakli işlemini tamamlayabilir.

- Lise nakilleri için öğrencilere bu yıl 3 nakil tercih hakkı verilecek ve boş kontenjan şartı aranmayacak. Öğrenciler, tercihlerini belirli kurallar çerçevesinde yapabilirler.

- 11. sınıfta alan değişikliği yapmak isteyen öğrencilerin, ilk hafta içerisinde okul müdürleri ile iletişime geçerek detaylı bilgi alması önerilir. Değişim yapabilmek için okul idaresi ile görüşmek önemlidir.

- Lise nakil işlemleriyle ilgili detaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak duyurularla öğrencilere iletilir. Öğrenciler, e-Okul sistemi üzerinden okulların kontenjan durumunu takip ederek tercihlerini bu bilgilere göre belirleyebilirler.

- 15 tatil döneminde nakil işlemleriyle ilgili yapılan açıklamalara göre, belirli tiplerde liseler arası nakillerin gerçekleşebileceği belirtilmektedir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı yönergeler ve duyurular önemlidir.

- Çocuğun okulunu değiştirmek isteyen veliler, öğrenci nakil ve geçiş işlemlerini T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilirler.

- Nakil işlemi sonrasında, çocuğun yeni adresinin hangi okulun kayıt alanında olduğu belirlenir ve nakil işlemi o okula yapılır. Yeni adresin nüfus müdürlüğüne bildirilmesi, nakil işleminin gerçekleştirilebilmesi için önemli bir adımdır.

Eğer daha fazla detay veya soru varsa çekinmeden sormaktan çekinmeyin!

Geri