Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2022 KYK bursu ne kadar olur?

Editör

Yeni Üye

2022 KYK bursu ne kadar olur?​

2022 yılında KYK kredi-burs miktarı şöyle: Lisans öğrencileri 850 lira. Yüksek lisans öğrencileri 1700 lira. Doktora öğrencileri 2 bin 550 lira.

2021 KYK bursu kaç ay veriliyor?​

12 AY BOYUNCA ÖDENİYOR 2021 yılı için belirlenen ücret; lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri, bir eğitim senesinde 12 defa yapılıyor. Her ay başında öğlencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre burs ödemesi yapılmakta.

KYK kime çıkar?​

KYK kime çıkar?
Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

KYK bursu 12 ay mı?​

KYK bursu bir eğitim – öğretim yılında 12 kez veriliyor. Dolayısıyla KYK bursu yaz tatilinde hesaplara yatıyor.

Tübitak bursu ne kadar 2022?​

2210-Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programları kapsamında desteklenen bursiyerlerimiz, TÜBİTAK ARDEB veya TEYDEB projelerinde de görev almaları halinde bursları 4.250 TL/Ay tam burs, 1.250 TL/Ay kısmi burs olacak şekilde 2210 Programından ödenecektir. Yeni burs tutarları 1 Şubat 2022 tarihi itibarıyla geçerli olacaktır.

KYK burs ilk ay ne kadar?​

KYK burs ilk ay ne kadar?
Öğrencilere ekim, kasım ve aralık ayı ödemelerinin yapılacağını bildiren Bakan Kasapoğlu, 2021 yılı kredi-burs miktarı olan 650 TL üzerinden üç aylık toplam 1950 TL ödeme yapılacağını ifade etti. Bakan Kasapoğlu, bu miktarın yüksek lisans öğrencileri için 2 katı, doktora öğrencileri için 3 katı olduğunu da hatırlattı.

KYK bursu en son hangi ay yatar 2021?​

Son sınıf öğrencilerine burs/kredi ödemeleri haziran ayında sona erer.

KYK Yurt hangi durumlarda çıkmaz?​

Öğrencilik statüsü olarak aktif konumda olmayan öğrenciler, KYK yurtlarında barınma olanağı elde edemezler. Pasif konumda olan, öğrenciliklerini donduran veya ücretli öğrenci olduğu halde ödeme yapamayan insanların KYK yurtlarına çıkmayacak olduğu bilinmelidir.

Üniversite KYK bursu kimlere çıkar?​

Üniversite KYK bursu kimlere çıkar?
Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

KYK burs kaç ay veriliyor?​

Öğrencilere ekim, kasım ve aralık ayı ödemelerinin yapılacağını bildiren Bakan Kasapoğlu, 2021 yılı kredi-burs miktarı olan 650 TL üzerinden üç aylık toplam 1950 TL ödeme yapılacağını ifade etti.

KYK burs 3 ay tatilde yatıyor mu?​

Evet. KYK bursu alan öğrenciler tüm eğitim dönemleri boyunca KYK bursu alırlar. Örneğin bir lisans öğrencisi 48 ay (4 yıl) boyunca KYK Bursu almaya devam eder. KYK bursu örgün eğitim dönenimde olduğu gibi yaz aylarında da öğrencilerin hesaplarına yatırılır.

Bursluluk ne zamana kadar devam eder?​

Bursluluk ne zamana kadar devam eder?
MADDE 24 – (1) Ortaokul ve imam-hatip ortaokulu ile ortaöğretim okullarında parasız yatılı veya burslu okuyan öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu, ortaöğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devam eder.

2022 yılında KYK kredi-burs miktarları şu şekildedir: Lisans öğrencilerine 850 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1700 TL ve doktora öğrencilerine 2550 TL verilmektedir. KYK bursu bir eğitim-öğretim yılında 12 kez ödenmektedir. Dolayısıyla yaz tatilinde de burs ödemeleri devam etmektedir.

KYK bursu öğrencilere ekim, kasım ve aralık aylarında ödenmektedir. 2021 yılında ise kredi-burs miktarı 650 TL olarak belirlenmiş olup, üç aylık toplamda 1950 TL ödeme yapılmaktadır. Yüksek lisans öğrencileri için bu miktarın 2 katı, doktora öğrencileri için ise 3 katı olarak uygulanmaktadır.

Yurt içi yüksek lisans burs programları kapsamında desteklenen TÜBİTAK bursiyerleri, ARDEB veya TEYDEB projelerinde görev aldıklarında tam burs olarak 4250 TL/ay veya kısmi burs olarak 1250 TL/ay almaktadırlar.

KYK bursundan yararlanacak öğrenciler arasında lisans, ön lisans, yüksek lisans (master) ve doktora öğrencileri bulunmaktadır. Ancak intibak veya hazırlık sınıflarında olan öğrencilere burs verilmemektedir.

KYK yurtlarında barınma imkanı elde etmek için öğrenci olduğunu kanıtlamak gerekmektedir. Öğrencilik statüsü aktif olmayan veya ücretli öğrenci olduğu halde ödeme yapamayanlar KYK yurtlarına yerleşemezler.

Bursluluk, ortaokul veya ortaöğretimde parasız yatılı veya burslu okuyan öğrenciler için ortaöğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devam eder. Bu öğrencilerin burslu olması veya parasız yatılı olmaları, eğitimlerine devam ettikleri sürece sürer.

Geri