AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2022 KPSS ne zaman yapilacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2022 KPSS ne zaman yapılacak?​

KPSS 2022 SINAV TARİHLERİ EKPSS 24 Nisan, KPSS Lisans (GY,GK/EĞT.B) 31 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 6-7 Ağustos, KPSS ÖABT 14 Ağustos, KPSS Önlisans 2 Ekim, KPSS Ortaöğretim 6 Kasım, KPSS DHBT 27 Kasım tarihlerinde organize edilecek.

KPSS kaç doğru kaç yanlış?​

Hangi düzeyde olursa olsun, sınavda uygulanmış olan testlerin her birinde, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının 1/4’ü çıkarılmak suretiyle her test ayrı olmak üzere adayın her testten aldığı ham puanlar hesaplanacaktır.
2022 KPSS kaç TL?
KPSS 2022 başvuru ücreti ÖSYM tarafından yayımlanacak olan kılavuzun ardından belli olacak. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu 2021 Ücretleri şöyleydi: Her Bir Oturum İçin : 90,00 TL. Her Bir Oturum İçin KPSS Alan Bilgisi Sınavları: 65,00 TL.

KPSS Başvuru 2022 nasıl yapılır?​

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-KPSS Lisans Kılavuzunda yer almaktadır.

4 yanlis 1 dogru kalkti mi?​

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Bu sistem 2021 YKS sınavı için de geçerlidir.
KPSS 70 puan için kaç net yapmak gerekir?
KPSS lisans düzeyinde sınava giren adayların 70 alabilmeleri için ortalama olarak 55 net yapmaları gerekmektedir.
Ön lisans programının süresi 2 yıldır. Öğrenciler ön lisans programlarında 2 yıl eğitim görerek mezun olabiliyor. 4 yarıyıllık bir öğretim sistemiyle sunuluyor. Ön lisans programları, Meslek Yüksek Okulları ve yüksekokul binalarında yapılıyor.
Herhangi bir teknik bölümde ön lisans diplomasına sahip olan kişiler tekniker unvanı ile hem kamuda hem de özel sektörde çalışma imkanı bulabilir. Buna ek olarak üniversitelerin ön lisans programlarından mezun olan kişiler ön lisans KPSS sınavına girerek kamuda çalışma fırsatı yakalayabilir.

Geri