AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2022 kar tatili ne zaman?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2022 kar tatili ne zaman?​

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası, Marmara ve Karadeniz illerinde yoğun kar yağışına neden oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde 18 Mart 2022 Cuma günü okullar tatil edildi. Başta İstanbul olmak üzere eğitime ara verilen illerde, memurlar da idari izinli sayılacak.

Hangi gün okullar tatil?​

ARA TATİL NE ZAMAN? Ara tatil 11 Nisan tarihinde başlayacak ve 15 Nisan’da sona erecek. Hafta sonu tatilinin ardından öğrenciler 18 Nisan’da eğitime başlayacak.

İstanbul’da kar tatili ne zaman 2022?​

İstanbul’da kar tatili ne zaman 2022?
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren; ilimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar eğitime ara verilmesine karar verildi” denildi.

16 Mart Çarşamba günü okullar tatil mi?​

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre koronavirüs salgını tehdidi sebebiyle Türkiye’de okullar ilk, orta ve lise seviyelerinde 16 Mart’tan itibaren tatil edildi. Üniversitelerde ise yine aynı tarihten itibaren 3 hafta süreyle eğitime ara verildi.

2022 yaz tatili Kaç gün?​

18 Nisan 2022’de başlayacak ikinci dönem, 17 Haziran 2022 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline geçilecek.

İstanbul okullar ne zamana kadar tatil?​

İstanbul okullar ne zamana kadar tatil?
Okullar 6 Eylül 2021’de açılmıştı. İlk ara tatil (Sonbahar ara tatili) 15 Kasım 2021 pazartesi günü başlayacak, 19 Kasım 2021 cuma günü sona erecek. Birinci dönem 21 Ocak 2022 tarihinde sona erecek. Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak.

Pazartesi günü İstanbul’da okullar tatil mi?​

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya “Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım” uyarısında bulundu. Kar yağışının en çok etkili olduğu İstanbul’da da okulların pazartesi gününe kadar tatil olacağı; Kocaeli, Trabzon, Rize gibi illerde ise eğitim öğretime cuma günü ara verilmesi kararlaştırılmıştı.

2022 kar tatiliyle ilgili bilgileri paylaştığınız için teşekkürler. İşte verdiğiniz bilgilerin detaylı açıklamaları:

1. **18 Mart 2022 Tatili:** Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgası sebebiyle Marmara ve Karadeniz illerinde yoğun kar yağışı yaşandı ve birçok ilde 18 Mart 2022 Cuma günü okullar tatil edildi. İstanbul başta olmak üzere eğitime ara verilen illerde memurlar da idari izinli sayılacak.

2. **Ara Tatil 2022:** Ara tatil 11 Nisan'da başlayacak ve 15 Nisan'da sona erecek. Öğrenciler hafta sonu tatilinden sonra 18 Nisan'da eğitime başlayacaklar.

3. **İstanbul'da Kar Tatili:** İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren İstanbul'da bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime ara verildi ve 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar tatil ilan edildi.

4. **16 Mart Çarşamba Tatil:** Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasına göre, Türkiye genelinde koronavirüs salgını tehdidi sebebiyle okulların ilk, orta ve lise seviyelerinde 16 Mart’tan itibaren tatil edildi. Üniversitelerde ise aynı tarihten itibaren 3 hafta süreyle eğitime ara verildi.

5. **2022 Yaz Tatili:** İkinci dönem eğitim 18 Nisan 2022'de başlayacak ve 17 Haziran 2022'de tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

6. **İstanbul Okulların Tatili:** İstanbul'da okullar 6 Eylül 2021'de açıldı. İlk ara tatil olan Sonbahar ara tatili 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. Birinci dönem 21 Ocak 2022'de sona erecek, sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 7 Şubat 2022'de başlayacak.

7. **Pazartesi Tatili:** İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın uyarısına göre, kar yağışının etkili olduğu İstanbul'da okulların pazartesi gününe kadar tatil olduğu belirtilmişti. Kocaeli, Trabzon, Rize gibi illerde ise eğitim öğretime cuma günü ara verildi.

Kar tatili ve diğer tatil dönemleri ile ilgili detayları paylaşmak istediğiniz başka konular varsa sormaktan çekinmeyin. Güvenli ve keyifli bir tatil dilerim!

Geri