AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2022 doktora bursu ne kadar?

Editör

Yeni Üye

2022 doktora bursu ne kadar?​

YÖK BURSU NE KADAR 2022? Devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda verilen YÖK doktora bursuna en üst düzeyden artış yapılarak, aylık 2 bin 600 liradan 3 bin 825 liraya yükseltildi.

Doktora burs çıkar mı?​

Doktora burs çıkar mı?
Burstan yararlanacak öğrenciler, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

Doktora bursu ne kadar oldu?​

Doktora bursu ne kadar oldu?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yurt içindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda verilen YÖK doktora bursunun en üst düzeyden artışla aylık 2 bin 600 TL’den 3 bin 825 TL’ye yükseltildiğini açıkladı.

2022 TÜBİTAK doktora bursu ne kadar?​

DUYURU (Tarih: 28.02.2022): TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2211 – Yurt İçi Doktora Burs Programları kapsamında ödenen burs miktarları güncellenmiştir. Doktora bursiyerlerimiz 5.500 TL/Ay tam burs, 1.750 TL/Ay kısmi burs alabilecektir.

100 2000 doktora Bursu 2022 ne kadar?​

100 2000 doktora Bursu 2022 ne kadar?
Yükseköğretim Kurulu tarafından ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda verilen YÖK Doktora Bursu en üst düzeyden artış yapılarak aylık 2600 TL’den 3825 TL’ye yükseltildi.

Doktora bursu kimlere verilir?​

Doktora bursu kimlere verilir?
657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/ Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında kalanlar, Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olan herkes başvurabilir. 2021/2022 I.
Devlet bursu kimlere verilir?​
KYK Bursu Kimlere Verilir?
- Lisans öğrencileri.
- Önlisans öğrencileri.
- Yüksek lisans öğrencileri.
- Doktora öğrencileri.
- Devlet ve vakıf üniversitesi öğrencileri.
- Dikey geçiş sınavına girerek sınavı kazanan, iki yıllık okullardan mezun olduktan sonra eğitim hayatlarına ara vermeksizin dört yıllık okullara kayıt olanlar.

TÜBİTAK doktora bursu 2021 ne kadar?​

TÜBİTAK doktora bursu 2021 ne kadar?
Doktora bursiyerlerimiz 5.500 TL/Ay tam burs, 1.750 TL/Ay kısmi burs alabilecektir. 2211 – Yurt İçi Doktora Burs Programları kapsamında desteklenen bursiyerlerimiz, TÜBİTAK destekli bir projede görev alıp BİDEB 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı’ndan yararlanarak 2.000 TL/Ay ek burs alabileceklerdir.

100 2000 doktora bursu 2022 ne kadar?​

100 2000 doktora bursu 2022 ne kadar?

Doktora bursları arttı mı?​

Yüksek Lisans Bursu 1750 TL’den 2300 TL’ye, Doktora Bursu ise 2900 TL’den 3500 TL’ye yükseltildi. Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen burslardan her yıl yaklaşık 9000 öğrenci yararlanıyor.

2022 doktora bursu hakkında güncel bilgiler paylaşılmış, ancak bazı yanlış anlamalar olabilir. YÖK doktora bursu 2022 yılında aylık 2.600 liradan 3.825 liraya yükseltilmiştir. Bu burs, yurt içindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda verilmektedir.

Doktora bursu almanın kriterleri arasında lisans veya yüksek lisans öğrencileri olmanın yanı sıra belirli sınıf ve sınavlara girmiş olma şartları da bulunmaktadır. Burs almak isteyen adayların bu kriterlere dikkat etmeleri önemlidir.

Öte yandan TÜBİTAK tarafından yürütülen 2211 – Yurt İçi Doktora Burs Programları kapsamında ödenen burs miktarları da güncellenmiştir. Buna göre doktora bursiyerleri 5.500 TL/ay tam burs veya 1.750 TL/ay kısmi burs alabilmektedir.

Son olarak, Yüksek Lisans ve Doktora burslarının miktarlarının arttığı ve her yıl yaklaşık 9000 öğrencinin YÖK tarafından verilen burslardan yararlandığı belirtilmiştir. Bu artışlar, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine destek olmayı amaçlamaktadır.

Geri