- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.411
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
2022 ÇKS başvuruları ne zaman?
2022 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ve güncelleme işlemleri 1 Eylül 2021 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir.ÇKS den kimler yararlanabilir?
Çiftçilik konusunda devlet tarafından verilen teşvik ve hibeleri değerlendirmek için, öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi belgesine sahip olmak gerekmektedir. Kısaca ÇKS olarak da ifade edilen bu önemli belge, tüm çiftçiler için ortak şekilde sağlanmaktadır.Kimler çiftçi sayılır?
Mal sahibi, kiracı, yarıcı veya ortakçı olarak devamlı veya en az bir üretim dönemi veya yetiştirme devresi tarımsal üretim yapan gerçek ve tüzel kişiler çiftçi sayılıyor.
Çiftçilik belgesi almak için ne gerekiyor?
Çiftçi kütük belgesi (ilgili ziraat odasından temin edilmesi ve muhtar tarafından onaylanması gerekmektedir), İmza sirkülerinin, yetki belgesinin ve vergi levhasının fotokopisi, Tapu kayıt örneği veya tapu fotokopileri (ilçe tapu müdürlükleri tarafından onaylanması gerekmektedir).
Çiftçi belgesi nasıl alınır 2022?
Çiftçi Kayıt Belgesi almak için iki şekilde başvuru yapılabilir. Başvuru yollarından ilki e-Devlet sistemi üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak başvuru formu doldurmak, ikinci yol ise internetten Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Formu doldurarak İlçe Tarım Müdürlüklerine elden teslim etmek şeklindedir.2022 mazot gübre desteği ne kadar?
Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 lirası mazot, 20 lirası gübre olmak üzere 42 lira destek sağlanacak.ÇKS belgesi kimler alamaz?
ÇKS belgesini herkes alabilir. Çiftçilik yapan hatta yapmayan bile ÇKS belgesini alabilmektedir.
Zirai kazanç hangi işlerden elde edilir?
Arazi, göl, nehir bölgelerinde yapılan ekim, bakım, dikim, üretme, yetiştirme, ıslah işlemleri ya da doğrudan doğadan faydalanılarak yapılan orman, hayvan ve balıkların avlanması, satılması ve bu ürünlerden faydalanılması faaliyetleri zirai faaliyet olarak isimlendirilmektedir.
VI. Kademeye giren çiftçiler: Tarla arazisi ve eşdeğer arazi varlığı toplamı 30 (dahil) dekara kadar olan çiftçilerdir. Madde 9 — Hayvancılık ve su ürünleri ile meyve, sebze ve örtüaltı alanları aşağıdaki şekilde dönüşüme tabi tutularak eşdeğer arazi varlığı tespit edilir.
Cevap 25: Genelgemizle tam kapanma döneminde tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla “Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanların” sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmaları kararlaştırılmıştır.