AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

2022 Bursluluk sinavi hangi dersler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2022 Bursluluk sınavı hangi dersler?​

2022 yılı İOKBS kılavuzunda yayımlanmış olan tabloda da yer aldığı gibi öğrenciler Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ile Sosyal Bilimler derslerinden sınava tabi tutulacaklardır.
2022 Bursluluk sınavında kaç soru var?
Sınavda tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, sınav tarihinden en az 7 gün önce “www.meb.gov.tr” internet adresinden alınacak. Sınav 4 Eylül 2022 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00’da başlayacak.

Bursluluk sınavında hangi sorular çıkar?​

Bursluluk sınavı 2021 yılında eylül ayında düzenlenecek. Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır. 5,6 ve 7. Sınıflar Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgilerden 25’er tane soru cevaplayacaklar.
Bursluluk sınavını kazanmak için nasıl çalışmalıyım?
İOKBS Bursluluk Sınavı sırasında öğrencilere yüz soru sorulacaktır….Matematik çalışırken size vereceğimiz tavsiyeler;
- Bütün konular çalışılmalı
- Eski konular tekrar edilmeli.
- Video dersler seyredilmeli.
- Test kitabı alınmalı
- Tekrar edilen konularda bol oranda testler çözülmeli.
- Tablo ve grafiklere önem verilmeli.

Bursluluk sınavı Puanı Kaç Olmalı 2022?​

Bursluluk Sınavını Kazanmak İçin Kaç Puan Gerekir? 5. sınıflar 2022 bursluluk sınavını kazanmak için diğer kontenjan statüsünde iseler en az 450,184 puan, öğretmen çocuğu iseler 311,902 puan, korunmaya muhtaç iseler 143,967 puan, ikamet ettikleri yerde okul yoksa 439,906 puan almaları gerekir.
Bursluluk sınavı kaç TL 2022?
2022 İOKBS BURSLULUK SINAVI NE KADAR, KAÇ TL? İOKBS bursu zam gelmemiş haliyle 1 ayda bir yatırılmak şartıyla 468,54 TL’dir.

Ortaokul Bursluluk Sınavı 2022 kaç TL?​

Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bursluluk sınavını kazanan öğrencilere aylık olarak yapılan ödeme 2021-2022 eğitim öğretim yılında zamlanarak 470 TL’ye çıktı.
Bursluluk sınavı kazananlar ne yapacak?
Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan kadar öğrencilere burs imkanı sağlanır.

Devlet Bursluluk sınavı nasıl kazanılır?​

Bursluluk sınavlarını kazanmak için şu alışkanlıkları edilmeli ve şu detaylara dikkat etmelisiniz;
- Kitap okumak alışkanlık haline getirilmeli,
- Bir konuyu çalıştıktan sonra mutlaka o konu hakkında sorular çözün ve tekrar yapmayı ihmal etmeyin,
- Süre tutarak soru çözmeye özen gösterin,
2021 Bursluluk parası ne kadar?
Başarılı olan öğrenciler burs almaya hak kazanır. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına giriş için aranan bazı şartlar bulunuyor. Bu şartları taşıyan öğrenciler sınava girmeye hak kazanıyor. PYBS 2021’in ilk 6 ayında 340 TL olarak yatacak.

Geri