AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2022 2023 Bursluluk sinavi ne zaman?

Editör

Yeni Üye

2022 2023 Bursluluk sınavı ne zaman?​

4 Eylül 2022 Pazar günü gerçekleşecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları 21 Nisan – 13 Mayıs arasında kabul edilecek. Başvuru kılavuzu yayınlanan Bursluluk Sınavı’na başvurmak isteyen adaylar ise ‘Bursluluk sınavı başvurusu ne zaman, bursluluk sınavına nasıl başvurulur?’

MEB hizmetliler için görevde yükselme sınavı ne zaman yapılacak?​

Bakanlığımız Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği çerçevesinde Şef ve Memur Görevde Yükselme Yazılı Sınavı (önceden başvuruları alınan adaylar için) Milli Eğitim Bakanlığınca 28 Kasım 2021 Pazar günü saat: 12.30’da Bilecik hariç 80 il e-sınav merkezlerinde yapılacaktır.

2021 yılı Görevde Yükselme sınavı ne zaman?​

2021 yılı Görevde Yükselme sınavı ne zaman?
Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı 04 Eylül 2021 Cumartesi günü, saat 14.00’te tek oturum olarak Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Ankara, Antalya, Denizli, Erzurum, İstanbul (Anadolu yakası) ve Kahramanmaraş illeri olmak üzere toplam 6 ilde eş zamanlı olarak yapılacaktır.

Devlet Bursluluk sınavı 2022 ne zaman?​

Bakanlığın yayınladığı 2022 yılı sınav uygulama takvimine göre İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 04 Eylül 2022’de yapılacak.

2022 Bursluluk sınavı kaç TL?​

Sınav 4 Eylül 2022 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00’da başlayacak. İOKBS BURS NE KADAR 2022? Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bursluluk sınavını kazanan öğrencilere aylık olarak yapılan ödeme 2021-2022 eğitim öğretim yılında zamlanarak 470 TL’ye çıktı.

Bursluluk sınavı 2022 başvuru nasıl yapılır?​

Bursluluk sınavı 2022 başvuru nasıl yapılır?
Adaylar sınav başvurularını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek. BURSLULUK SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecek.

Okul sınavları ne zaman olacak Son Dakika?​

Sınavlar okul ortamında ve yüz yüze yapılacak. Öğrencilerin sınavları 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem başından 26 Mart 2021 tarihine kadar işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde, 18 Haziran 2021 tarihine kadar planlanarak uygulanacak.

Görevde yükselme sınavı 2022 ne zaman?​

YÖK Görevde Yükselme Sınavı yapılacak mı? Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2022 yılı içinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açmayacağını üniversitelere bildirdi!

Görevde yükselme sınavı başvuruları ne zaman?​

Görevde yükselme sınavı başvuruları ne zaman?
Sınav açılacak unvanları gösterir listede yer alan unvanlar için sınava katılmak isteyenlerin başvuruları 25.01.2022 tarihinde başlayıp, 11.02.2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

2022 Görevde Yükselme sınavı başvuruları ne zaman?​

Sınava katılmak isteyenlerin başvuru dilekçeleriyle birlikte İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne başvurmaları gerekir. Başvurular 24.02.2022tarihinde başlayıp, 25.02.2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

2022 bursluluk sınavına kimler girebilir?​

Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8. sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenci olanlar bursluluk sınavına girebilir.

Bursluluk sınavı aylık ne kadar para veriyor?​

Bursluluk sınavı aylık ne kadar para veriyor?
Ortaöğretim öğrencilerine burs ödemeleri aylık olarak en geç her ayın 25 inde ödeniyor. Geçtiğimiz yıl üç aylık ödeme döneminin (Ekim-Kasım-Aralık) tamamlanmasının ardından bir sonraki ayın ilk günlerinde mal müdürlüklerine gönderilen ödemeler, ay ortası ve sonuna doğru ise öğrencilerin hesabına yatırılıyor.

Ortaokul Bursluluk parası yaz tatilinde veriliyor mu?​

(2) Bu öğrencilerin bursları, bursluluk sınavını kazanarak kuruma kayıt yaptırdıkları tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren okullarınca ödenir. Ödemeler üçer aylık dönemler hâlinde yapılır ve ödemelere tatil aylarında da devam edilir.

2022 Bursluluk Başvuruları Ne Zaman?​

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı. Adaylar sınav başvurularını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Bursluluk sınavı şartları nelerdir 2022?​

Bursluluk sınavı şartları nelerdir 2022?
Ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2022 Mali Yılı için tespit edilen 18.160 (onsekizbinyüzaltmış) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2021 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Merhaba!

2022-2023 Bursluluk Sınavı tarihi 4 Eylül 2022 Pazar günü olarak belirlenmiş. Başvurular ise 21 Nisan ile 13 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Bursluluk sınavına başvurmak isteyen adaylar, başvuru kılavuzundaki yönergeleri takip edebilirler. Başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web siteleri olan meb.gov.tr veya e-okul.meb.gov.tr adreslerinden online olarak gerçekleştirebilirler.

Bursluluk sınavına girebilmek için, Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu veya Özel Eğitim Ortaokulu'nun 5, 6, 7 ve 8. sınıfları ile Ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrenciler katılabilirler. Aile gelirinin 2021 yılında kişi başına düşen toplam miktarın belirlenen 18.160 TL'yi aşmaması gerekmektedir.

Bursluluk sınavını başarıyla geçen öğrencilere aylık 470 TL burs verilmektedir. Bu burslar her ayın 25'inde ödenir ve tatil dönemlerinde de devam eder.

Başvuru süreci ve sınav hakkında daha detaylı bilgi almak için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Başvuruların zamanında ve doğru şekilde yapılması önemlidir, bu süreçte adaylara başarılar dilerim.

Geri