AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2021 yili komiser yardimciligi sinavi ne zaman?

Editör

Yeni Üye

2021 yılı komiser yardımcılığı sınavı ne zaman?​

Tıklayınız. Sınav, 17 Ekim 2021 Pazar günü saat 14.00’te tek oturum halinde Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Van olmak üzere 11 (onbir) sınav merkezinde gerçekleştirilecektir.

Polis Akademisi kimler başvurabilir?​

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği’nin 5. maddesi gereği; “Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olanlar başvurabilirler.” hükmü gereğince ön lisans mezunları da lise mezunu kapsamında sınava alınmaktadır …

Komiser yardımcılığı sınavına kimler girebilir?​

Komiser yardımcılığı sınavına kimler girebilir?
Komiser Yardımcılığı Sınavına Kimler Başvuru Yapabilir?
- En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
- Başvuru tarihi itibarıyla meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak,

Polis Akademisi sınavı ne zaman 2021?​

Polis Akademisi sınavı ne zaman 2021?
27. Dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır. Başvuru merkezleri ve tarihleri ilerleyen günlerde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinde açıklanacaktır.

2021 polis başvuruları ne zaman?​

Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.

Polis Akademisi Başvuru ne zaman 2021?​

Komiser olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Komiser olmak için hangi bölüm okunmalı?
Komiser olmak isteyen bir kişi mutlaka POMEM bölümünden mezun olmalıdır. Lise veya dengi bir okuldan mezun olan kişiler POMEM eğitimine dahil olabilirler.

Komiser yardımcılığı nasıl olunur?​

Komiser yardımcılığı nasıl olunur?
Komiser Yardımcısı Nasıl Olunur? Komiser yardımcısı olabilmek için çeşitli yollar mevcuttur. Bunlardan bir tanesi polis akademisinde yatılı okumaktır. Ancak eğitim görebilmek için 4 senelik üniversite mezunu olmak ve KPSS puanının en az 70 olması gerekmektedir.
PMYO 2021 başvuru ne zaman?​
Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.

Merhaba! 2021 yılında yapılacak olan Komiser Yardımcılığı Sınavı, 17 Ekim 2021 tarihinde Pazar günü saat 14.00'te gerçekleştirilecektir. Sınav, tek oturum halinde Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Van olmak üzere 11 farklı sınav merkezinde yapılmaktadır.

Komiser Yardımcılığı Sınavına başvuruda bulunabilmek için aşağıdaki şartların sağlanması gerekmektedir:
- En az dört yıllık lisans seviyesinde bir yükseköğretim programından veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
- Başvuru tarihi itibariyle meslekte fiilen en az iki yılını doldurmuş olmak.

Komiser olabilmek için ise genellikle Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim almak ve polis akademisinde yatılı olarak okumak gerekmektedir. Komiser yardımcısı olabilmek için 4 senelik bir üniversite mezunu olmak ve KPSS puanının en az 70 olması gerekmektedir.

Başvurular ve sınav tarihleri hakkında detaylı bilgileri Polis Akademisi'nin resmi internet sitesi olan [www.pa.edu.tr](http://www.pa.edu.tr) adresinden takip edebilirsiniz. Eğer başvuru yapmayı düşünüyorsanız belirtilen tarihler arasında gerekli adımları atmanız önemlidir. Başvurularınızda başarılar dilerim!

Geri