AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2021 Raporlu ilaclar ne zamana kadar eczaneden alinabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

2021 raporlu ilaçlar ne zamana kadar eczaneden alınabilir?​

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Kurumun internet sayfası aracılığıyla 29.11.2021 tarihinde yayımlanan ve sonrasında Medula Eczane Provizyon Sisteminde yayımlanan duyurular ile, aşağıda yer alan kronik hastalık ilaç gruplarına ait raporların 31.12.2021 tarihine kadar yenilenmesi gerektiği bildirilmiştir.

Daha önce kullandığım ilaçları nasıl öğrenebilirim?​

SGK ilaç raporu sorgulama işlemi yaparak geçmişe ait olan ilaç raporu bilgilerinize de ulaşılabilirsiniz. Öncelikle da wwwturkiye.gov.tr bilgilerinin internet adresine erişim sağlanarak e-devlet sitesi giriş sayfasına girilmeli, E-devlet sitesine erişim sayfası üzerinden kimlik doğrulama işlemi istenecektir.

Advers reaksiyon ne zaman ciddi olur?​

Advers reaksiyon ne zaman ciddi olur?
1.3.4. Ciddi advers reaksiyon, ölüme, hayati tehlikeye, hastaneye yatmaya veya hastanede kalma süresinin uzamasına, kalıcı veya önemli bir sakatlığa veya maluliyete, doğumsal anomaliye veya kusura neden olan advers reaksiyonlardır.

İlaç raporları ne zamana kadar geçerli 2021?​

29.11.2021 tarihinde yapılan “kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporu olan hastaların ilaç temini “ hakkındaki duyuruya istinaden uzatılmış bazı ilaç gruplarına ait raporlar 31.12.2021 tarihinden itibaren geçersiz sayılmıştır.

Raporlu ilaçlar ne zamana kadar eczaneden alınabilir 2022?​

Kurumumuz internet sitesinde yayımlanan 29.11.2021 ve 21.01.2022 tarihli duyurularda yer alan ilaç grupları dışında bulunan tüm ilaçların rapor süreleri 31.12.2022 tarihine kadar uzatılmakla birlikte 01.06.2022 tarihi itibariyle tüm ilaçlar Sağlık Uygulama Tebliği hükümlerine uygun olarak düzenlenen hekim reçetesi …

Reçeteme nasıl bakabilirim?​

Reçeteme nasıl bakabilirim?
Reçetem Sistemi ile ilgili tüm içeriklere recetem.titck.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Reçete Sorgulama Nasıl Yapılır?​
19-Elektronik reçete eczane tarafından nasıl görüntülenecektir? 19- Kurum tarafından eczanelere sağlanan MEDULA eczana sistemi üzerinde yer alan “e-reçete sorgu” bölümünden TC Kimlik No ve Elektronik Reçete No / TC Kimlik No ve Takip No ile e-reçeteler görüntülenecektir.
Advers etki ne zaman bildirilir?​
Madde 16 — TÜFAM, Türkiye’de vuku bulan ve spontan bildirim yoluyla kendisine ulaştırılan şüpheli ciddi ürün advers etkilerini, kendisine ulaştığı tarihten itibaren ilgili ruhsat/izin sahibine onbeş gün içinde bildirir.

İlaç raporları ne zamana kadar uzatıldı 2022?​

İlaç raporları ne zamana kadar uzatıldı 2022?

Raporlu ilaçları ne zamana kadar eczaneden alma?​

Şöyle ki; istisnalar hariç hastalara 15 gün önceden raporlu ilaçlarını alma hakkı tanınmıştır.

İlaç raporları ne zamana kadar Uzatildi 2022?​

 
2021 yılında raporlu ilaçlar genellikle 31 Aralık 2021 tarihine kadar geçerli olacaktı ancak belirli ilaç grupları için süre uzatılmış ve raporlar 2022 yılına kadar geçerli hale getirilmiştir. SGK'nın yayımladığı duyurulara göre, 29 Kasım 2021 ve 21 Ocak 2022 tarihli duyurularda belirtilen ilaç grupları dışında kalan tüm ilaçların rapor süreleri 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılmıştır. 1 Haziran 2022 tarihi itibariyle bu ilaçlar, Sağlık Uygulama Tebliği hükümlerine uygun olarak düzenlenen hekim reçetesi ile alınabilecektir.

Eczaneden raporlu ilaçları almak için ise genellikle hastalara 15 gün önceden ilaç alım hakkı tanınmaktadır. Bu süre içinde doktor reçetesiyle eczaneden ilaç temin edilebilir. Dolayısıyla, raporlu ilaçları almak için öncesinde doktor kontrolünde yeni reçete alınması ve eczaneye bu reçete ile gidilmesi gerekmektedir.

Eczaneden ilaç alımı için e-reçete sistemi de kullanılmaktadır. Eczaneler, MEDULA eczane sistemi üzerinden e-reçete sorgulaması yaparak hastaların ilaç bilgilerini görüntüleyebilmektedir. Elektronik reçete numarası veya hastanın TC Kimlik Numarası ve takip numarası ile e-reçete bilgilerine erişim sağlanabilmektedir.

Raporlu ilaçlarla ilgili süreler ve alım prosedürleri, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun duyuruları doğrultusunda takip edilmelidir. Sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmek adına düzenlemelere ve süreçlere dikkat edilmesi önemlidir.
 
Geri
Üst