AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

2021 Okullarin acilmasi ertelendi mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

2021 Okulların açılması ertelendi mi?​

* Resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verilmiş olup uzaktan eğitime geçilmiştir. * Okullarda 3 Mayıs 2021 sonrasında yapılması planlanan dönem sınavları, 17 Mayıs 2021 tarihi sonrasına ertelenmiştir.

Yüz yüze eğitim ertelendi mi?​

Yüz yüze eğitim ertelendi mi?
Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yapılacak yüz yüze eğitime geçişin 2 Mart 2021 gününe ertelendiğini duyurdu. Milyonlarca öğrenci ve veli ile yüzbinlerce öğretmen 1 Mart günü yüz yüze eğitim için hazırlık yapmaya başlamıştı.

Okul kesin açılacak mı?​

MEB tarafından yayınlanan 2021-2022 yılı eğitim ve öğretim yılı takvimine göre okullar 6 Eylül 2021 tarihinde açılacak. Bakan Mahmut Özer, “Okullarımızı 6 Eylül’de tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açacağız” derken, sürece dair ayrıntıları açıkladı.

Son Dakika Okullar ne zaman açılacak?​

Son Dakika Okullar ne zaman açılacak?
2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimi… Eğitim öğretim tüm kademelerde 6 Eylül’de yüz yüze başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hedeflerinin sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek olduğunu söyledi.
2021 Son Dakika Okullar ne zaman açılacak?​
Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak 2021?​

Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak 2021?

2021 yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak Son Dakika?​

2021 yüz yüze eğitim ne zaman olacak?​

2021 yüz yüze eğitim ne zaman olacak?
* Kıymetli öğretmenlerimiz, değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz; inşallah, 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz.

Lise okulları açılacak mı?​

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, “Yarın itibarıyla ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi itibarıyla ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz” dedi. 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. …

Türkiye Okullar ne zaman açılacak?​

Türkiye Okullar ne zaman açılacak?
Geçtiğimiz döneminin büyük bölümünü evinde geçiren öğrenciler 2021-2022 eğitim döneminde okullarına dönecekler. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Okullarımızı açmalıyız, inşallah 6 Eylül’de açacağız.
6 sınıf okulları ne zaman açılacak?​
Okullar 6 Eylül Pazartesi günü açılacak. Okulların açılmasıyla birlikte yeni dönemde öğrenciler toplamda 182 gün eğitim görecek. MEB’in açıkladığı takvime göre; birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

Evet, 2021 yılında okulların açılması birkaç kez ertelendi ve son güncel bilgilere göre, okulların açılma tarihi 6 Eylül 2021 olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı, tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime bu tarihte başlanacağını duyurdu. Ancak belirli önlemler alınarak ve sağlık koşulları dikkate alınarak yüz yüze eğitimin devam edeceği kaydedildi.

Başlangıç tarihi olan 6 Eylül'e ek olarak, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirileceği bilgisi paylaşıldı. Bu süreçte hem öğretmenler hem de veliler ve öğrenciler gerekli hazırlıklarını yaparak yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale getirilecekler.

Öte yandan, lise öğrencileri için haftada 2 gün yüz yüze eğitim düzenlemesi yapılacağı ve bu aşamada bazı tedbirlerin alınacağı duyuruldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için farklı tarihlerde yüz yüze eğitime başlayacaklarını belirtti. Bu kapsamda ilkokul öğrencilerinin, 6 Eylül'de; ortaokul ve lise öğrencilerinin ise 7 Haziran'da yüz yüze eğitime başlayacakları açıklandı.

Toplamda 182 gün sürecek olan eğitim döneminde öğrencilerin dönem sınavları ve diğer planlanmış etkinlikler de bu yeni takvime göre düzenlenecektir. Milli Eğitim Bakanlığı, sağlık önlemlerini alarak eğitim öğretim sürecini olabildiğince güvenli bir şekilde devam ettirmek için gerekli adımları atacaktır.

Geri